Recept: Kerala-Style komorača i Anise Slow Cooker piletina Curry

(Slika: Ghazalle Badiozamani)

Sjedim ovdje kuhajući ovaj recept za mirisno pileće curry mirisno s opojnom mješavinom toasted finela i korijanskog sjemena i zagrijavanjem kombinacija cimeta, muškatnog oraščića i paprike kajenne. Vanjska temperatura je -34 ° C. Ponekad se šaljivo pitam zašto živim na mjestu gdje zrak boljima moje lice. Tada sam se zgušnjavao i sanjao o tropskim plažama i toplim ljuljanim kokosovim dlanovima mog djetinjstva i nadam se da će ljeto stići ovamo što brže može.

Ne postoji nitko tko je lovio. Svaka regija Indije ima svoj stil kuhanja i preferencije za začine, sastojke i tehnike zasnovane na sezonalnosti i kulturi regije.

Na primjer, uzmite ovaj keramički stil. Počeo je kao recept moje mame (koju je ona dobila od prijatelja), dok je obitelj mojega oca izvorno iz Kerala, živjeli smo u obalnom gradu Mangalore većinu naših života, ali moja mama je bila učiteljica osnovne škole Kerala granice, i tako mnogo curries smo napravili bili inspirirani i moje Keralite i Goan katoličke baštine na mom mama strani.

Iza kuhanja u sporom štednjaku, i dalje bih smatrala da je curry anomalija. Dok je upotreba kokosovog mlijeka i tehnika kuhanja u suvremenoj Kerala stilu, začini me podsjećaju na Chettinad kuhinju, iz susjedne države Tamil Nadu.

(Slika: Ghazalle Badiozamani)

Bez obzira na podrijetlo ovog currya, sada je glavna stavka u našem domu – naročito tijekom hladnih zimskih mjeseci, kada želim toplinu začina. Prilagodio sam ovaj recept za spor kuhalo jer, jednostavno, nema ničeg boljeg od dolaska kući u miris kuće s toplinom začina poput cimeta, koromača i anisa zvijezde. Podsjeća me na odrastanje, kad smo krenuli natrag iz škole, našu odjeću natopljenu od tropskih kišnih oluja; kao što smo otvorili vrata, miris currya leti u vrelom ulju, a polagana arome mirisnih začina zagrijavaju naša lica i pretvaraju naše tummyje.

  Recepti: Caprese Avocado toast

I ova piletina, posebno, potpuno donosi svoje obećanje. Izuzetno je jednostavno napraviti, a samo nekoliko minuta rada prva stvar. Spori štednjak radi svoju čaroliju i pretvara jednostavnu kombinaciju piletine i začina u aromatičan, ukusno puni okusni curry. Zimski mjeseci su odjednom, toliko su podnošljivi.

Kerala-Style Slow Cooker Pileći Curry

Poslužuje 4

 • 1 1/2 žličice

  cijeli sjemenki koromača

 • 1 čajna žličica

  cijeli korijander sjemena

 • 4 do 5

  cijele klinčiće

 • 4 do 5

  cijele zelene kardamom

 • 1

  cijeli zvjezdani anis pod

 • 1

  (2-inčni) cimet ili kasica

 • 1 čajna žličica

  svježe ribani muškatni oraščić (oko 1/4 koko muškatni oraščić)

 • 1/4 čajna žličica

  kajeni papar (ili okus)

 • 1 čajna žličica

  povrće ili kokosovo ulje

 • 1/2 čajna žličica

  ghee (izborno)

 • 10

  svježi curry ostavlja

 • 1

  (1-inčni) komad svježeg đumbira, oguljen i odresiran

 • 3

  češnjak od češnjaka, zgnječen

 • 1 1/2 funti

  bez kostiju, bez kože piletina bedra, svaki bedro izrezati na 3 komada

 • 1 čajna žličica

  sol

 • 1/4 kupa

  kokosovo mlijeko

Zagrijati malu tavu preko srednje visoke topline. Jednom vruće, dodajte cijeli koromač i korijander sjemenke i tost dok mirisna, 1 do 2 minute. Prijelaz na žbuku i šljaku ili čistom mlinu za kavu i pustite da se ohladi.

Skuhajte u fini prah, a zatim se prebacite u malu zdjelu. Dodajte klinčiće, mahune kardamom, anizu zvijezda, cimet ili kaša, oraščić i papar; Staviti na stranu.

Dodajte ulje i ghee u tava i vratite se do srednje visoke topline. Kada je ulje vruće i ghee se topi, dodajte curry listove i pržite dok listovi ne vrijede i tamne boje, oko 1 minute. Dodajte đumbir i češnjak i kuhajte, stalno miješajući, 30 sekundi. Dodajte rezervirane začine i kuhajte dok ne mirisate, oko 30 sekundi. Prijelaz na 2 1 / 2- do 3 1 / 2- quart slow cooker.

Dodajte piletinu i sol i promiješajte kako biste kapuljajte piletinu u začinima. Pokrijte i kuhajte dok se pile ne nježite i kuhate, oko 4 sata na HIGH postavku ili 8 sati na LOW postavci

Ukloniti i odbaciti sve začine. Umiješajte u kokosovo mlijeko i poslužite se rižom ili, za autentičan Kerala iskustvo, sa appams.

Recipe Notes

Skladištenje: Preostala piletina može se skladištiti u hermetični spremnik u hladnjaku do 3 dana.