Napravite sir na domaćem: Svježi sir od mlaćenice

Tako jednostavno. Lijepo ukusno. Beskrajne varijacije. Nikada prije nije napravio sir? To bi moglo promijeniti … večeras, ako želite … i sve što trebate su tri sastojka. I kladili bismo da ih već čekaju kod kuće. Proces od početka do kraja? 15 minuta vrhova.

Napravili smo svježi sir prije – paneer, queso fresco, ricotta, mozzarella. Ovo je otprilike tako lako kao što dobiva i koristi mlaćenica kao sredstvo za žbukanje koje inicira zakiseljavanje mlijeka u kraste mlijeko (masti i proteini koji eventualno postaju sam sir) i sirutka (tekući nusproizvod žitarica).

Rezultirajući sir ima ugodan, suptilni tang, i meke, spužve. Sira možete napraviti mekom i šivajući tako da zadržite puno sirutke u siru i lagano rukuje. Alternativno, možete iscijediti i pritisnuti curd kako bi izbacili tekućinu i učvrstili sir, što rezultira čvršćim i gušćim sirom koji bi mogao lako letjeti na formalnoj ploči od sira.

Recept se od Lee Brosove nove kuharice, Simple Fresh Southern. Oni sugeriraju varijacije: Dodajte čajnu žličicu limuna, sušene bilje ili napuknutu papriku u svoj lonac mlijeka i mlaćenica, ili ostavite sol i sub u nekoj vanilije i šećera za slatki sir.

Uzmi ga od ovog cheesemonger: s malo svježeg timijana, verzija limuna prilično je blizu savršeno razbijena u kajgana, u tako sofisticiranoj, tako ludi-ukusnoj vrsti puta.

Nabavite recept: Svježi sir od mlaćenica

povezan: Znanost o hrani: Što je mlaćenica?

Nora Singley je strastveni zaljubljenik u sir, a neko je vrijeme bio Cheesemonger i direktor obrazovanja u Murrayovoj trgovini sirovima u New Yorku gdje nastavlja podučavati javnost za sake. Trenutno je asistentica na The Martha Stewart Showu.

(Slike: Nora Singley)

  Napravite cvrčanje: 10 desertnih receptura s voćem na žaru