Kako smanjiti mrkvu u cvijeće

(Slika: Dana Velden)

Kobne mrkve? Zijevanje. Matchsticks? Previše posla! Sljedeći put kad napravite pirjku ili miso juhu ili mrkve mrkve, potrajati nekoliko minuta i napraviti mrkva cvijeća. To je jednostavan, ne previše dodatni posao, a isplata je velika. Cvjetovi mrkve dodati slatko, grafički vizualni u vaše jelo i napor koji je uvijek poštovati. Korak-po-korak upute ispod skoka.

(Slika: Dana Velden)

Načini za izradu krumpira mrkve

Ako želite samo šaku cvjetova mrkve, jednostavan način da ih napravite je uzimanje udubljenja iz ruba mrkvenih kovanica. Ako želite nekoliko šalica mrkvenih cvjetova, lakši je način rezati mrkve u duljine od 4 inča i izrezati dugačke zareze u duljinu – oko pet je obično dobar broj. Zatim sjeckajte mrkvu po krmi, kao što biste to učinili kod rezanja mrkve s mrkvom.

Iako to nije potrebno, pokušajte odabrati mrkvu koja je pomalo ujednačena u opsegu. Za uklanjanje ili ne-za-peeling? Na vama je, ako kupite organske mrkve – koža na organskim mrkvama obično je dovoljno tanka i dovoljno ukusna da ga možete ostaviti. Uobičajeni mrkvi trebaju biti oguljeni.

Sigurnost na prvom mjestu!

Kao i uvijek kada koristite nož, a osobito kada se sjeckate na tvrdoj, skliskoj površini mrkve, koristite zdrav razum i pazite! Ulegnite prste ispod ruke koja drži mrkvu na mjestu. Možete koristiti nož za šivanje ili kuharski nož – ovisno o tome što god vam najviše odgovara – ali pazite da je nož oštar tako da možete rezati čisto bez toliko opasnosti da će nož skočiti.

(Slika: Dana Velden)

Načini korištenja cvjetova mrkve

Volim koristiti ove cvjetove mrkve kao neočekivano iznenađenje u juhama gdje plutaju na vrhu i stvaraju upečatljiv vizualni efekt. Zabavite se i eksperimentirajte dok ih krišite! Plitke klinove čine nježnijim cvijetom, dublji klinovi stvaraju grafički, Marimekko izgled. Kruhovi mrkve kuhaju baš kao i mrkve, samo su malo nježnija, pa budite oprezni kada ih miješate, naročito nakon što ste postali kuhani i mekani.

  Koji su najbolji kolačići koji se daju kao mješavine u staklenama?

Što učiniti s preostalim klinovima? Obično sam objedovao dok ih kuham cvijeće. Ili bi mogli ići u zalihu.

Kako smanjiti mrkvu u cvijeće

Što trebaš

Sastojci
Srednje ili velike mrkve, bilo koji iznos

Oprema
Svaki nož s kojim se osjećaš ugodno
Daska za rezanje

instrukcije

  1. Peel mrkve (ako želite) i izrezati na 3 ili 4 duljine.
  2. Izrežite 4 do 5 utora duž duljine jednog od dijelova mrkve: Početi ćete rezanjem niz dugačkih, plitkih klinova duž duljine mrkve. Držite mrkvu jednom rukom uspravno, poput debla stabla, na ploči za rezanje. Koristeći drugu ruku, rezati plitke klinove niz duljinu mrvice “prtljažnik”. Ponovite pet ili šest puta oko mrkve.
  3. Okrenite mrkvu na svoju stranu i krišite u cvjetne novčiće.

Recipe Notes

  • Jednostavno cvijeće s mrkvom: Želite li još lakše? Zatim povucite zrno citrusa preko površine mrkve umjesto rezanja klinova. Proizvest će nježne, tanke mrkve s mrljama.