Kako savršeno rastopiti čokoladu u mikrovalnoj pećnici

Jeste li ikada žurno bacili čašu čokolade u mikrovalnu pećnicu, postavili je na jednu minutu i vratili se da biste pronašli spaljenu komadić čokolade oko zdjelice i velike čaše čokolade razasute? O ne? Pretpostavljam da je to samo ja. Pa, ako vam je potrebna čokolada za kolačiće za odmor, oblaganje tartufa ili ukrasnih plodova, ovo je besprijekoran način za topljenje čokolade u mikrovalnoj pećnici.

Kako savršeno rastopiti svaku čokoladu u mikrovalnom tijelu

Dva ključna koraka pružit će vam savršeno rastopljena čokolada pomoću mikrovalova, svaki put. Prvo je da čokolada bude u malim, ujednačenim komadima. Čokoladni čipovi dobro se ovdje, jer su sitni i svejedno veličine. Čokoladni blokovi i šipke trebaju biti fino usitnjeni za topljenje. Pomaknite nasjeckanu čokoladu u staklenu posudu za taljenje. Staklo češće izolira čokoladu, sprečavajući užas.

Drugo, zagrijte čokoladu u eksplozijama od 30 sekundi i promiješajte između svake. Za prvi prasak ili dvije, miješanje će se osjećati proizvoljnim, ali do trećeg, jasno vidite da se rubovi zdjelice rastu brže od središta i raspoređuju svoju toplinu, sve će se ravnomjernije i brzo rastopiti.

(Slika: Joe Lingeman)

  Recept: Kremasti šparoge i šampinjona