French Buttercream: Koja je razlika?

Ah, buttercream. Naši kolačići ne bi bili isti bez tebe, rođendanski kolači bi bili kratkotrajna sjećanja, a lizanje šišmiša ne bi bilo gotovo jednako privlačno. Ali sve to znamo. Ali jeste li znali da svi krilati nisu kreirani jednaki?

Buttercream je draga glazura koja se sastoji od kombinacije masti i šećera. U mojoj kući, mi smo sve o maslacu + slastičarima šećera. Ali vjerojatno ste primijetili da je neki buttercream pravedan bolji od drugih.

U stvarnosti, postoji mnogo razloga da jedan glazura može bolje okusiti od drugog, ali francuski lužnjak je zasigurno lakši i fluidičniji od onoga što se obično naziva američkim krupno-lužnatim tijelom. Francuski ovčji kruh napravljen je zagrijavanjem šećernog sirupa dok ne dosegne mekanu kugličnu pozornicu, a zatim ga ugrize u pretučene žumanjake i mekog maslaca. Ovo je blistav, bogat glazura vaših snova.

Sada je vrijedno pružiti vikanje talijanskom krupnoću, jer nije previše otrcan. Slično je kao francuski krupica u kojoj se koristite vreli sirup šećera i vode i kuhajte ga na meku loptu, a zatim ga prelijte nad pretučenim bjelanjcima kako bi stvorili meringue. Kao što je meringue hladi, polako dodajte maslac i pomiješajte se kako je vaš život ovisio o tome.

Najbolji (i jedini) način da odredite koji je kriški vaš omiljeni i koji je najprikladniji za vaše projekte pečenja? Moraš ih sve isprobati. Ne, ne svi u jednom. Ali eksperimentirajte s različitim glazurama i teksturama s vašim desertirom i pronađite svoj glazbeni ukus, svoj nikad neizbježan lužnjak. Možda vam možemo pomoći.

Pokušajte jedno od svake:
• American Buttercream Recept – Peciva Chef Online
• Recept i vodič za francuski buttercream – Joe Pastry
• Talijanska receptura maslina – Martha Stewart

  Recepti: Vanilla cupcakes s vrlo temeljitom lemljenju

Povezano:
• Kako se smrznuti slojni kolač: Početna Hackovi
• Osnovno kuhano mlijeko za kuhanje

slike: Jamieanne preko Flickra