Bar Staples: Cointreau Orange liker Ravno gore Kokteli i Duhovi

Drugi sam dan gledao kroz moju zbirku bar sastojaka i shvatio da postoji samo jedan specifičan brand koji sam uvijek držao dosljedno tijekom godina: Cointreau.

Dok su omiljene etikete ostalih čvorova poput viskija, gina i vermuta uklonjene redovnim rotacijama u kućnom kolačiću za kućne ljubimce, kad se radi o pitkom okusu naranče, nema baš kao Cointreau.

Evo dva razloga zašto smatram da je ovaj vlasnički imenovan naziv bitan za bilo koji stup:

1. Dobro se miješa u Margaritas i ostalim Classic Receptima

Iako se Cointreau može uživati ​​u urednom ili na stijenama, vjerojatno je najpoznatiji po važnoj ulozi koju igra u koktelima. Cointreau je uvijek bio moj izbor za bilo koji recept koji zove općenito za trostruku sekciju – a to uključuje i jedno od mojih omiljenih pića u obitelji, Margariti. Iako Cointreau košta znatno više od trostruko sekunde (u mojoj lokalnoj trgovini, to je 36 dolara za bočicu od 750 ml, u usporedbi s 11,95 dolara i 19,95 dolara za neke druge marke), to je toliko suha i složenija degustacija za koje smatram da je stvarno vrijedno razmetanje. U kombinaciji s nekim kvalitetnim blanco tequilom i svježe stisnutim sokom od limete, čini se doista vrhunska Margarita. Ostale klasične uporabe za Cointreau: Sidecars, Cosmopolitans, White Ladies i Pegu Club koktele, u ime nekoliko.

2. To je izvornik

Cointreau je bio prvi brand trostruke sek koji se pojavio na tržištu. Izrađen od iste tajne formule od strane francuskog distillera od 1875. godine (tvrtka je osnovana 1849. godine i usredotočena na druge voćne likere prije toga), njegov sofisticirani okus proizlazi iz kombinacije narančastih pilinga uvedenih iz Carigea, Sjeverne Afrike, Srednje Istok, kao i Europa.

Prema stručnjaku Anthony Dias Blue, osnivač tvrtke Edouard Cointreau bio je prvi proizvođač destiliranog narančastog likera. Cointreau je zapravo bio najavljen kao “tri puta suha” od većine svojih suvremenika. U nadi da će se ubirati likerska popularnost, oportunistički imitatori uskoro su se mišićali na tržištu, stvarajući svoje vlastite, zasigurno slađe verzije “triple sec”. U potezi za razlikovanje svog proizvoda od svih ostalih, Monsieur Cointreau je nazvao svoj liker nakon njega.

  Recept: čilija in krušna pečica Frittata

Apartment Therapy Media poduzima sve napore kako bi ispitao i pregledao proizvode prilično i transparentno. Stavovi izraženi u ovom pregledu predstavljaju osobne stavove recenzenta, a ovaj pojedini pregled proizvoda nije sponzoriran ili plaćen na bilo koji način od strane proizvođača ili agenta koji rade u njihovo ime.

Je li Cointreau dio vašeg kućnog kina? Bilo koji drugi omiljeni alkohol s robnom markom na vašem popisu obveza?

Nora Maynard je dugogodišnji kućni mixolog i povremeni instruktor u Astor Centru NYC-a. Ona je suradnica Poslovanje hrane: enciklopedija industrija hrane i pića i primatelj je američke udruge za jaja u kulinarskom pisanju u Koloniji pisaca u Dairy Hollowu. Prethodno je pokrivala hranu i piće u filmu The Kitchn u svom tjednom stupcu The Celluloid Pantry.

Povezano: Čaranje vašeg bara za jesen: Laird’s Applejack

(Slike: Nora Maynard)