Varför bör du alltid laga mat med en handduk i närheten

När jag tillbringade tid med kock och kockbokförfattare Barton Seaver för en köksturné, chattade vi när jag fotograferade sitt kök och jag peppade honom med frågor om matlagningstips och hemligheter, särskilt för allt vi kockar kunde lära av de professionella. Hans ett stort tips? Ha alltid en bar mop handduk i närheten när du lagar mat.

Bar mop handdukar är vita, superabsorberande terry cloth handdukar. “Alla har en [i restauranger]. Jag köpte dem på Sam’s Club, eller Costco, eller något. Jag fick 25 eller så för $ 10,” säger Barton. “Nyckeln till handdukar – och det här är en restaurang sak – du får en per natt,” säger han. “Du lär dig att komma ihåg var du lägger den, och du lär dig att uttrycka den där du behöver den.” Visserligen kan detta bli lite frustrerande (“Det är som, varför är min handduk av eucaplytus ?!”) men gradvis blir det en vana när du blir mer medveten om dig själv i köket.

Du kan och borde använda din enda handduk för allting. “Det griper heta handtag, det drar saker från ugnen, det huggar en päron och torkar bort skraporna, det torkar upp oljespill, det är poleringskivor, säger Barton. “Men alltid handduken är någonstans där min vänstra hand kan ta tag i det.”

Ja, du kommer att få fläckar på den. Men om det är rent, kommer det fortfarande att vara länge. Barton köpte 25 handdukar för två år sedan, och har fortfarande 20 kvar. “När det gäller att bara hitta en plats för allt – den ideen om att göra en plats, att du inte kan lyckas förrän allt är på plats – [barhandduken] har en plats i köksflödet.”

  Denna fantastiska kockens kniv är på superförsäljning just nu

Hitta det! Bakers & Chefs Bar Mops – 24pk, $ 21 från Amazon

Håller du en stapel barmophanddukar i ditt kök?

(Bilder: Cambria Bold)