Ska du få en enkeldörrkyl eller en med franska dörrar?

Det är ingen tvekan om att ditt kylskåp är en av de viktigaste sakerna i ditt kök. Det är hem för den frukt du lägger på morgonen smoothies, skydd för din älskade nattliga klass vin, och självklart är djurhållaren av all ost.

Funktionen av ditt kylskåp är viktigare än de flesta kosmetiska detaljer – om det är vitt, svart, rostfritt eller lila, det kommer alla att vara samma inuti! Men det är ett till synes ytlig detalj som kan göra stor skillnad i hur du använder ditt kylskåp: om du har franska dörrar eller en enda dörr.

Här är alla saker du bör tänka på innan du väljer en.

(Bildkredit: Lauren Kolyn)

Fördelarna och nackdelarna med kylskåp med franska dörrar

Pro: De ger dig mer utrymme i ditt kök.

Nej, det är inte en magisk apparat. Eftersom du har två dörrar som svänger i motsatta riktningar istället för en bredvängande dörr, är avståndet mycket bättre på ett franskdörrkylskåp. Det betyder att du inte kommer ha en så snäv pressning bakom dig som du delar utrymme i ditt mest använda rum i ditt hus.

Pro: Inställningen sätter din mest ätta mat uppåt där du kan se den.

Till skillnad från andra kylskåpstyper har franskdörrversioner alltid frysen på botten, vanligen som en utdragslåda. Med kylskåpet på toppen kan du se dina grönsaker, mjölk och andra dagliga nödvändigheter direkt när du öppnar dörrarna utan att behöva böja ner alls. Det är ett enkelt sätt att ge VIP-placering till din VIP-mat.

Con: De är vanligtvis dyrare.

Om du ska köpa en bil, kommer varje extra förändring du gör till det snabbt att hoppa upp priset, eller hur? Detsamma gäller kylskåp. En standard, enkeldörrkylskåp är som en basmodell. Om du vill ha franska dörrar betalar du en premie för det coola utseendet, och de kostar vanligtvis dig över 1,500 dollar.

  Denna skåp är ännu bättre än en skafferi

Pro: De är energieffektiva.

När du öppnar ditt kylskåp låter du kall luft, vilket gör att maskinen arbetar hårdare för att hålla allt inne i kylan. Eftersom du har möjlighet att bara öppna en av de franska dörrarna i taget, låter du mindre kall luft och slutar slösa bort mindre energi.

Pro: De är väldigt (väldigt) organiserade. Och väldigt stor.

Visst, alla kylskåp har hyllor, men ett kylskåp i franska dörren har flera nivåer och lådor som låter dig använda antingen kylens bredd i sin helhet för kvällens pizza eller dela upp hela måltidsprep i perfekt organiserad lager på en sidan av kylskåpet. Dessutom är de flesta av de största modellerna på marknaden gjorda med franska dörrar, så du kan storlek upp för att ha lite mer utrymme.

Con: Dörrförvaringen kan vara smal.

Allt som super-dimensionering innebär att du fortfarande har en trade-off: Dörrhylsor på franskdörr kylskåp tenderar att vara lite smalare. Om du gillar att hålla jätte vattenflaskor, burkar med juice och massor av kryddor på kylskåpsdörren, kanske du måste omorganisera.

(Bildkrediter: Ana Kamin)

Fördelar och nackdelar med enkeldörrkylar

Pro: De är billigare.

Om du är på en snäv budget är ett kylskåp med en dörr det bästa valet för din buck. Det kanske inte ser så fint ut, men det kommer att hålla din mat cool. Och det är inte det hela?

Con: Dörren svänger vid när du öppnar den.

Här är sanningen: Större dörr = större radie när den öppnas. Och för de flesta som bor i hus kan det här inte vara en deal-breaker, men när du handlar om en lägenhet eller bara har ett litet kök kan det få utrymmet att verka ännu tätare när du har kylskåpsdörren öppen.

  En sak som du inte lagrar i din mjöl men borde vara

Pro: Det finns färre handtag att rengöra!

Det låter dumt, men när du tänker på hur många bakterier som finns på din kyldörr – oavsett hur ofta du tvätta händerna! – det numret fördubblas endast när du har två kylskåpsdörrar.

Pro: De är lättare att stänga.

Franskdörr kylskåp måste tryckas stängt. Tycka om, verkligen tryckte. Visst, vissa har larm som kommer att ringa om dörrarna har varit öppna för länge, men vad om du redan har lämnat huset? Att pipa kommer inte att rädda din mjölk! Enkeldörrkylare är mycket lättare att stänga (vid första försöket!), Så du behöver aldrig oroa dig om du stänger det ordentligt medan du är i ditt morgonmöte.

Con: De är inte mycket av ett uttalande stycke.

Om du vill vara på framkanten av köksdesignen, är det inte din apparat. Men det kommer att hålla din mat kall.

Mer om Shopping för en kylskåp

  • 5 tecken du behöver byta ut kylskåp
  • 6 saker att veta innan du köper en ny kylskåp
  • Byta ditt kylskåp: 5 saker att göra på den stora dagen

Vilken skulle du få? Eller föredrar du franska dörrar med frysen till vänster? Så många alternativ!