Sluta kasta ut din aluminiumfolie

Kan du återvinna aluminiumfolie? Det korta svaret är ja; det långa svaret är kanske. Det största hindret för återvinning av aluminiumfolie är inte vad det är av – eftersom själva materialet är 100 procent återvinningsbart – det är att din folie vanligen är täckt av mat.

Historiskt har återvinningscentralerna inte kunnat återvinna produkter som blandats med organiskt material (läs: Caked-On Lasagna, oljespjälk och Cupcake-isbildning) eftersom det skulle vara för kostnadskrävande att rengöra saker innan man påbörjar återvinningsprocessen. Så länge kunde du inte sätta in din folie med dina aluminiumburkar, trots att den är gjord av samma sak och precis som återvinningsbar.

Men det finns nya nyheter! Eftersom vi alla har blivit mer intresserade av att leva grönare har återvinningsprocessen utvecklats till den punkt där många återvinningsanläggningar använder aluminiumfolie i din vanliga återvinningsbassäng!

Hur vet du om du kan återvinna aluminiumfolie?

Den största avgörande faktorn för huruvida du kan återvinna aluminiumfolie är faktiskt där du bor – för det är din lokala bearbetningsanläggning som har (eller inte har) tekniken för att ta på sig lätt smutsig aluminiumfolie.

Du kan söka den mycket svala återvinningsplatsen på Earth911 för att se vad reglerna finns i ditt område eller titta på länets hemsida (de flesta är mycket tydliga på vad de återvinner).

Här i Brooklyn, kommer vårt curbside-återvinningsprogram att ta aluminiumfolie och brickor om de inte är “mycket smutsiga”. I min hemstad Arlington, Virginia, säger reglerna att du måste rengöra folien innan du lägger den i papperskorgen. Och faktiskt, i varje stad jag sökte, inklusive de mest försvunna de jag kunde tänka på, tar de vanliga curbside-återvinningsprogrammen aluminiumfolie nu. De flesta platser gör att du bara rengör den först.

(Bildkredit: Christine Han)

När du har rengjort det, stanna en paus innan du slänger den i återvinning! Även om vi tenderar att tänka på aluminiumfolie som en engångsartikel, kan du faktiskt använda ren folie om och om igen. Det är icke-poröst och du kan platta ut det, även när det är krympt och använd det en gång till för att täcka en skål eller i ugnen. Om du kan få det rent, kan du lika gärna återanvända det. Så kanske det spelar ingen roll om det kan gå i återvinningen!

Några roliga sätt att använda aluminiumfolie

  • Grillade räkor och grönsaksskål
  • Hur man gör Frysmiddagspaket
  • Enkel lyftning: Användning av aluminiumfolie i kakor
  • Snabbtips: Använd gammalt aluminiumfolie för att skrubbas
  • Hur man gör Frys Friendly Breakfast Sandwiches