De bästa föremålen att köpa på hela maten just nu

Ekologisk matvaror Whole Foods är berömd för att kosta konsumenterna en vacker öre, tjäna det smeknamnet “hela lönecheck”. Det är därför som nyheterna om branta rabatter sprids snabbt förra veckan efter att Amazon (som förvärvade företaget tidigare i sommar för 13,7 miljarder dollar) meddelade att det skulle skära priserna från och med denna vecka.

Läs mer: Ingen mer hela lönecheck: Hela matens priser handlar om att bli billigare – verkligen snart

“Vi är fast beslutna att göra hälsosam och ekologisk mat till rimlig kostnad för alla. Alla borde kunna äta hela maten Marknadskvalitet – vi kommer att sänka priserna utan att äventyra hela Foods Markets långsiktiga åtagande till högsta standard”, Jeff Wilke, VD för Amazon Worldwide Consumer, säger i ett uttalande. “För att komma igång, kommer vi att sänka priserna från och med måndagen på ett urval av bästsäljande dagligvaror.”

Vilka föremål påverkas först? Förteckningen över livsmedel innehåller följande:

  • Hela Trade Bananer
  • Organiska avokado
  • Ekologiska stora bruna ägg
  • Organisk ansvarsfullt odlad lax och tilapia
  • Ekologisk baby kale och baby sallad
  • Animalsk välbefinnande 85% magert köttfärs
  • Creamy och crunchy mandel smör
  • Ekologiska Gala och Fuji äpplen
  • Organisk rotisserie kyckling
  • 365 Vardagsvärde organiskt smör

Enligt Amazon är detta bara början och fler minskningar är i horisonten.

“Och det här är bara början – vi kommer att göra Amazon Prime kundbelöningsprogrammet på Whole Foods Market och kontinuerligt sänka priserna som vi uppfinner tillsammans,” tillägger Wilke. “Det finns betydande arbete och möjlighet framöver, och vi är stolta över att komma igång.”

Food Dive konstaterar att Amazon inte är någon främling för denna typ av strategi. Företaget är känt för att erbjuda oslagbara erbjudanden för att göra sig till den ledande kraften på en given marknad.

  Den lilla hemligheten att hälla den rätta mängden vin (ingen fråga vad glaset är i)

“Du tittar på hur Amazon har stört andra affärsområden och prissättningstrycket verkar som om det kommer att bli en väldigt stor risk”, säger Brian Yarbrough, seniorforskningsanalytiker med Edward Jones, Food Dive. “Amazon kommer in i denna verksamhet och sänker priserna, vilket gör att andra livsmedelsbutiker sänker priserna, vilket kommer att skada sig för att matcha.”

För konsumenten är dessa sänkta priser bra – så länge de är desamma efter att Amazon blir en dominerande aktör i branschen.