11 Super-Smart IKEA-lagrings- och dekorationshackar för ditt kök

Vi älskar en bra IKEA hack, särskilt i köket, där en liten förändring kan göra stor skillnad mot utseendet på rummet. Från islagring till glamorösa pottskenor är här 11 av våra favoritprojekt.

(Bildkrediter: Oliver & Rust)

1. Uppgradera en köksvagn.

Du kanske aldrig gissat att den här fina köksvagnen kom från IKEA. Meg från Oliver och Rust gav $ 60 BEKVAM köksvagn en makeover inspirerad av utseendet på en Williams Sonoma en hon älskade men kunde inte ha råd med. Några klädfärger, en handdukstång och en marmorplatta har förvandlat den här ödmjuka vagnen till något seriöst avancerat.

(Bildkrediter: Club Crafted)

2. Vrid en hyllenhet till en rullande köksö.

Denna rullande köksö från Club Crafted är gjord av en KALLAX-hylla – och är det perfekta sättet att lägga till matsal (eller lite extra arbetsyta) till ett litet kök.

(Bildkrediter: Ich Designer)

3. Vänd sänglister i vägglagring.

Från Ich Designer är detta ett smart projekt som förvandlar en uppsättning lameller avsedda att stödja en madrass i en vägghängd förvaringsfångare.

(Bildkrediter: Redbook)

4. Använd en byrå som en köksö.

Det här redskapet från Redbook visar hur man gör en IKEA-byrå till en hårt fungerande köksö. Hjulen gör den speciellt perfekt för ett mindre kök, där det kan rullas in på plats när extra prep-utrymme behövs och rullas ut ur resten av tiden.

(Bildkrediter: Houzz)

5. Uppgradera vissa hyllafästen.

I det här fotoet från Houzz, IKEA hyllafästen + guldsprayfärg + levande timmerlådor = några riktigt slående öppna hyllor. (Dessa finns i en keramikstudio, men de skulle vara lika trevliga i ett kök.)

  De bästa sätten att göra en snidad Halloween pumpa senast

(Bildkrediter: Lägenhet Apothecary)

6. Använd tidningsfiler för att hålla folie och mer.

Lägenhet Apothecary har en rad idéer för att uppdatera sitt kök. Detta hack är väldigt enkelt, men det är ett hack i ordets sanna företeelse genom att det visar att en IKEA-bit används för ett helt annat syfte än den som avses. Här är en magasinfilm monterad på insidan av ett skåp en perfekt plats för längre lådor som den som aluminiumfolie och klämfolie kommer in – särskilt användbar om ditt kök är kort på lådor.

(Bildkrediter: Swoon Worthy)

7. Klä upp en redskapskena.

Kimberly från Swoon Worthy tillagde en glimt av glam till hennes GRUNDTAL redskapskena med en skikt sprayfärg.

(Bildkrediter: Happy Gray Lucky)

8. Vänd en pall till ett lärande torn.

Om du har små som älskar att hjälpa till i köket, kan detta IKEA hack från Happy Gray Lucky komma till nytta. Sina gjorde dessa “lärande torn” från en BEKVAM pall och lite plywood. Nu har hennes barn en säker plats att abborre medan man arbetar på bänkskivan.

(Bildkredit: The Fresh Exchange)

9. Sätt små förvaringsskåp var du än kan.

Folk på The Fresh Exchange hade en kökstilgränsande vägg som inte gjorde mycket av någonting, så de förvandlade den till ett förvarings mekka med några vägghyllor (monterade med IKEA-parentes) och en vägghängd credenza (tillverkad av två IVAR skåp). Det här är en bra lösning för ett mindre kök som kan använda lite extra förvaring.

  Bättre skydd för din iPad: Kocken ärm

(Bildkrediter: Melodrama)

10. Glam upp några tråkiga avföring.

Dessa glänsande barstolar från Melodrama började livet som den svarta DALFRED, och fick en glamorös uppdatering tack vare en del guldsprayfärg. DIYer Krys målade även hårdvaran för en särskilt sammanhängande look.

(Bildkrediter: IKEA Hackers)

11. Lägg till några dörrar för att öppna hyllor.

Från IKEA Hackers kommer en annan bra idé för ytterligare förvaring i ett litet kök: en EXPEDIT (eller KALLAX) utrustad med dörrar i kontrasterande toner. Det är en fin kompromiss mellan dold förvaring och helt öppna hyllor, så att du kan visa några värdefulla bitar (och vinflaskor) medan du döljer mindre attraktiva.

Det här inlägget sprang ursprungligen på Apartment Therapy. Se den där: Förvaring & Stiluppgraderingar: Super Smart IKEA Hacks för ditt kök