De bästa sätten att göra en snidad Halloween pumpa senast

Det är jack-o’-lantern säsong, och du vill noga bevara din snidade pumpa och håll den frisk så länge du kan, eller hur? Pumpor är organiska, så det finns inget sätt att stoppa ruttningsprocessen på obestämd tid. Men det finns smarta och sparsamma sätt att hålla din snidade pumpa färsk och förlänga sitt liv genom Halloween och bortom!

Här är de fem bästa sätten att bevara din snidade Halloween pumpa och hålla den så bra.

Jag pratade med Mat Franken, VD för naturligt rengöringsproduktföretag, Tant Fannie. Här är Mat råd för att göra de snidade pumporna sist genom Halloween och bortom!

3 tips för att plocka en långvarig pumpa

Det bästa sättet att säkerställa din jack-o’-lyktor är att välja en hälsosam pumpa till att börja med. Medan det inte finns något sådant som den “perfekta” pumpan finns det flera saker du kan leta efter för att se till att din jack-o’-lyktor är ute till en bra start.

1. Inspektera huden.

När du väljer en pumpa, håll koll på spår eller fläckar. Medan dings och bucklor kan ge en pumpa karaktär, bjudar de också skadedjur och uppmuntrar ruttna.

2. Poke och prod.

Om en pumpa är lite mjuk att röra, är ruttningen redan igång. Det som börjar som ett litet, mjukt fläck kan växa till en stor, inklämd röra över natten. Leta efter en pumpa med jämn färg och fast kött. Poke runt för att hitta en som inte ger när du trycker försiktigt.

3. Välj lokalt.

Inköp från en lokal pumpa patch innebär att din pumpa har sparats blåmärken och misshandel som kommer tillsammans med att skickas över landet på baksidan av en lastbil. Kolla in Local Harvest för en lista över pumpaodlare och U-pick gårdar i ditt område.

Lär dig hur man huggar en pumpa: Hur man huggar en pumpa till Halloween

(Bildkrediter: Anjali Prasertong)

Undvik vad som gör en pumpa rot

Innan du börjar carving, är det viktigt att förstå de faktorer som leder till pumpa rotna. Pumpaskinn ger ett skyddande skikt från elementen. När huden är bruten, kan organismer som svampar, bakterier, mögel och insekter komma in och börja bryta ner det. Oxidation och dehydrering bidrar också till ruttningsprocessen, vilket betyder att från det ögonblick du gör det första klippet börjar klockan att tippa.

(Bildkredit: Coco Morante)

5 naturliga sätt att göra din pumpa senare

Många metoder för sterilisering och konservering av pumpor innebär onödig användning av hårda kemikalier och miljövänliga lösningar. Vanliga tricks inkluderar att använda blekmedel eller äppelcidervinäger, men Mat säger nej till båda dessa. Blek är farligt och äppelcidervinäger kommer bara att locka buggar.

1. Skrapa och släng pumpkonsolen.

När du pryder din pumpa för carving, var noga med att skrapa och släng så mycket av massan som möjligt. Rengöraren och torkar pumpainteriören, desto långsammare ruttningsprocessen.

2. Rengör med pepparmyntsfat.

Torka en matsked pepparmintfat såpa som Pepparmint Castile Soap i en kvart vatten. Häll blandningen i en ren sprayflaska och lätta på insidan av din pumpa. Pepparmynta är antisvamp och saktar sönderdelningsprocessen, vilket stärker din pumpas livslängd avsevärt.

3. Kyl över natten.

Om det fortfarande är varmt i skogens nacke, överväg att placera dina huggade pumpor i kylen på natten istället för att lämna dem på verandan. Spruta dina pumpor med Castile-tvålvattenblandningen och lindra var och en i en papperskorg innan du placerar i kylskåpet. Denna process kommer att rehydrera dina pumpor varje natt.

(Bildkrediter: Maria Siriano)

4. Blöt pumpan över natten.

Ett annat sätt att rehydrera dina pumpor är att fylla en stor hink, korg eller kar med kallt vatten och dra pumporna över natten. Vanligtvis pumpor som anges i mindre än en vecka behöver inte rehydrering, speciellt om du bor i ett coolt klimat. Om du märker att dina börjar börja, tar du dem för ett dopp!

5. Bevaka din snidade pumpa med en fruktflugafälla.

Liksom alla andra produkter som du tar med dig i ditt hem, lockar pumpor fruktflugor. Draget för att ruttna frukt och grönsaker, fruktflugor kommer att påskynda processen, lämnar en skadad pumpa och en angrepp bakom. Naturliga fruktflödeslösningar, som tant Fannies FlyPunch! eller denna DIY-blandning, är giftfria sätt att förhindra att frukten flyger från att bosätta sig för att göra skador. Din pumpa bor för att se en annan dag, och ditt hem är fritt från invaderare.

Mer Pumpkin Carving Essentials

  • Hur man huggar en pumpa
  • Att skära pumpor säkert, du behöver bara dessa två verktyg
  • Vänd en pumpa i en Halloween ishink

Vilka är dina bästa tips för att hugga och bevara pumpor?