Najbolji načini održavanja češera od limuna svježe

Limuni su ukusni i iznenađujuće dobri u čišćenju, ali ako kupite više od one koju možete upotrijebiti u jednom receptu – ili jednom čišćenju – morat ćete ih sačuvati kako biste ih držali lijepo i sočno. Iako su visoki u limunskoj kiselini, prirodnom konzervansu i ubojici bakterija, oni će ići loše kao ostatak voća.

(Slika kredita: Lauren Volo)

Cijeli limuni

Većina ljudi pohranjuje limete na radnoj površini, ali, ovisno o temperaturi vašeg doma, mogu se isušiti i početi zamrljati nakon samo tjedan dana. Srećom, možete produljiti rok trajanja limuna tako da ih održavate hladnim i vlažnim.

America’s Test Kitchen isprobala je različite načine pohranjivanja limuna, uključujući i unutrašnjost i van hladnjaka i sa i bez vode, te otkrila da je najbolji način da se duže čuvaju cijele limune, da ih pohranite u hladnjak, unutar zip- vršnu torbu, bez vode u njemu. To će zadržati vlagu tamo tri do četiri puta duže nego što bi se na countertop!

Limene žbuke

Ali što ako već koristite dio limuna, recimo, da očistite unutrašnjost mikrovalova? Ili oblačiti salatu? Nakon što izrežete limun u klinove, ta se celuloza može izgubiti vlage – što znači korisni sok od napitka s limunskom kiselinom – za samo nekoliko sati, tako da ih želite brtviti što je moguće bolje.

(Slika kredita: Lauren Volo)

Ako planirate koristiti klinove u narednih nekoliko dana, pojedinačno zamotajte klin sa plastičnom omotom, izravnim pritiskom na celulozu i istiskivanjem što je moguće više zraka dok idete. Bacite ih u vrećicu s torbicom i stavite ih u svoju ladicu.

(Slika kredita: Lauren Volo)

Ako ne očekujete da ćete koristiti limene klinove u roku od nekoliko dana, želite ih zamrznuti. Kao i prije, svaku klinicu umotajte pojedinačno s plastičnom folijom, a zatim ih stavite u vrećicu s plastičnom vrećicom unutar zamrzivača.

  4. plamenik: Stovetop Multitasker

(Slika kredita: Lauren Volo)

Ako ne želite upotrijebiti plastičnu foliju, umjesto toga možete pečati limene klinove: Postavite jedan klin u svaku šalicu kantine, prekriti vodom i stavite u zamrzivač. Kada je vrijeme da koristite limun klin, pop it out i odmrznuti ga mlakom vodom. Zatim očistite!

Stavite one limete na dobru upotrebu

  • Kako očistiti svoj mikrovalni val prirodno samo s limunom
  • Kako očistiti drvenu ploču s limunom i solom
  • Kako očistiti i poljski bakar
  • Najbolji način za čišćenje miješalice
  • Koristite ovaj trik kako biste uklonili hrđavo mrlje na noževima