Kako očistiti i poljski srebro

Bilo je li tvrtka dolazila ili se nalazite s nekoliko rezervnih minuta, vrijeme je da počnete razmišljati o poliranju srebra.

To nikada ne boli da ima arsenal pokušao i pravi poljski proizvodi pri ruci, ali ako ne i vašeg prsa od flatware ili julep šalice izgledaju manje nego prilika spremna, ovaj brzi kuhinjski lijek izrađen od jednostavnih sastojaka može vam uštedjeti puno vremena i velike zbrke.

Kako očistiti namazano srebro: Pogledajte video

Kako radi

Ovo jednostavno postavljanje nije previše daleko od projekta znanosti osnovne škole. Oslobodite prostor na stolu ili šalteru za staklenu posudu za pečenje s aluminijskom folijom (sjajna strana gore) ili aluminijskom pečenom posudom.

Kombinirajte soda bikarbone i sol. Zatim dodajte ocat i kipuću vodu. Jednostavna (ali zabavno gledati) kemijska reakcija trebala bi odmah početi uklanjati mrlje. Moguće je da se jako zamrljani dijelovi moraju malo potapati.

Pribor bi trebao izaći sasvim u redu s dobrom buffing suhu krpu.

Ako želite biti pravi, pročitajte ovo objašnjenje znanosti iza tog procesa iz Muzeja umjetnosti u Philadelphiji.

(Slika: Erika Tracy)

Kako dobiti sjaj nakon čišćenja

Nakon što očistite srebro i uklonite sve mrlje, poželjet ćete mu dati dobar sjaj! Većina mojih finih južnjačkih prijatelja drži posudu s Wrightovom srebrnom vrhom uvučenom u spremište. To je njihovo Stare Pouzdano i dobiva posao bez previše lakastih lakta. Divan sjaj na toj čaši za julep trebao je malo dodatnu pomoć Wrightove srebrne kreme, čak i nakon duljeg potopavanja, ali vrijedilo je nered vidjeti da je svjetluca.

Moj prijatelj Iowan, koji je redovno zadužen za srebrno poliranje i za koga uopće vjerujem, ocijenio je Happich Simichrome da nudi najbolji sjaj, ali upozorio je da to može biti prilično abrazivno i može biti rezervirano za teške mrlje ili solne mrlje. Također je predložio Hagerty Silversmithov polimer za štrcanje za šuplje pranje (zdjele, vrčevi, čajnici i ladice), jer “to čini lijep posao da zadrži mrlje u dizajnu komada [gdje bi trebao biti]”.

  Što je papir za zamrzavanje i kako se razlikuje od papira od voska i pergamenta?

Imate li pouzdano poliranje na način ili omiljeni proizvod? Ili možda imate dovoljno sreće da prijatelja pronađe sreću u uklanjanju mrlja zbog zabave? Kada sve ostalo ne uspije, zašto ne bi poliranje povodom? Pozovite nekoliko prijatelja i počnite s čašama od julep, a zatim ih upotrijebite!

Srebrni proizvodi za poliranje možete kupiti

  • Wrightova srebrna krema
  • Hagerty Silversmiths ‘Spray Polish (preporučuje se za šuplje pranje)
  • Happich Simichrome Poljski (abrazivna poliranje preporučuje se za teško uklonjena područja, a ne u redovnoj uporabi)