Recept: sladoled bijela piva

(Slika: Ghazalle Badiozamani)

Za mene, putovanje u Maine nikada nije dovršeno bez jela od jastoga. Ja obično volim klasični Maine stil – velike komade mesa nabijenih samo dodir Maya, nagomilanog u vruće psu – ali uvijek se igram pokušati spin na tradicionalnom valjku.

Tamo se upisuje Eventide Oyster Co u Portlandu, Maine. Bacaju meso od jastoga u smeđi maslac, koji u cijelosti mijenja igru. Roll-a od jastoga za Eventide je iznimno bogat, zasićen, a daleko najugodniji možete pronaći.

Još ugodniji način uživanja u rollu jastoga

Ove pecivo nadahnjuju Eventide’s. Ljudi također pohranjuju dekadentno meso od jastoga u azijske hrenovke koje su oblikovane poput tradicionalnih peciva za hot dog. Bunjevi su lagani i dodatni paperjasti, što je lijep kontrast toplim jastogom. To nije osobito lako doći, ali brioche hot dog buns napraviti za nešto drugačiji, iako ukusna, zamjena. Ono što je poseban ovdje je smeđi maslac. To je nutty kontrast od mesa od jastoga koji je uravnotežen velikim stiskom soka od limuna i smattering sjeckanog svježeg strugotina. Ako me pitate, ovo je najbolje proslave ljeta koje možete iskopati.

(Slika: Ghazalle Badiozamani)


Sladoleda od smeđeg voća

Poslužuje 4

 • 8 žlice

  (1 štapić) bez slanog maslaca

 • 1 funta

  kuhani maine jastog mesa, izrezati u komadiće veličine ugriza

 • 1 žlica

  svježe stisnutu limunovom soku

 • 1/8 čajna žličica

  crvena morska sol ili koser sol

 • 4

  brioche hot dog buns

 • 2 žlice

  sitno sjeckani svježi pošiljak

Rastopiti maslac u svijetlo obojenoj, velikoj strani velikom tavu na srednjoj vrućini. Povremeno osvježite posudu kako biste bili sigurni da maslac kuha ravnomjerno. Kao što se maslac topi, to će početi pjeniti. Boja će napredovati od limun-žute do zlatno-tan do toasty-smeđe. Jednom kad mirisate tu apsurdnu aromu, odmah uzmite pjenu od vrućine, dodajte meso od jastoga i bacajte ga da se kombiniraju. Dodajte sok od limuna i sol i dajte mješavini još jedan bacanje.

Podijelite meso od jastoga među pecivo. Na vrh svaka s biljarom i odmah poslužite.

  Kuhinja u središtu pozornosti: svijetla i bistra vikendica kuhinja