Prostor oko štednjaka: Najbolje da stavite tamo?

Postoji nekoliko vrlo predvidljivih odgovora koje mogu predvidjeti gotovo bez neuspjeha, kada se objavljuju ovdje u The Kitchn. Jedan od njih dolazi kada postavimo sliku kuhinje s bilo kakvim začinima, uljima ili otvorenim policama u blizini peći. Neprestano se nadražuje barem jedan ili dva čitatelja koji ističu da je toplina štednjaka Naravno uništiti te stvari u tren oka. Ili, još gore, neće praviti mast kaput da otvorite police.

Pa ipak, prostor oko peći je glavna nekretnina u mnogim kuhinjama. Zato vas pitamo: što treba ići iznad peći?

Bilo da imate ormarić, otvorite police ili samo prazan zid iznad i oko peći, to je glavni prostor. Možda je to jedini pravi raspon kabineta koju imate u kuhinji. Bez obzira na to, taj je prostor uvijek na dohvatu kada kuhate na štednjaku, a prirodno je da želite postaviti često korištene alate ili sastojke za kuhanje.

Osobno sam htio nešto lijepo (i lakše očistiti od obojene stijenke) iza peći, pa sam postavio sliku uokvirenoj u jeftin okvir. Imam i ulja u blizini, u kabinetu na strani peći. Da, to postaje prilično toplo, ali često zamjenjujem svoje začine i ulja, budući da puno kuham, pa mislim da je vrijedan trgovački posao.

A ti? Što ste izabrali za pohranu oko svoje peći? Lonci i tave? Alati za kuhanje? Čisto dekorativne stvari? Ili živite opasno i držite svoje začine i ulja blizu ruke? Recite nam kako ste iskoristili ovaj dragocjeni prostor u vašoj kuhinji.

Gore prikazano:
• Više Spice Rack Fun: Anna’s Jars na Hoodu
• Vruće ili ne? Kuhinjske stalci preko štednjaka
• Zašto sam objesio sliku uokviren preko moje peći

  10 Poznati citati o hrani i kuhanju da se objesiti u vašu kuhinju

(Slike: čitač Anna putem e-pošte, Adrienne Breaux, Faith Durand)