Nybörjarens guide till bilcamping

(Bildkredit: Michelle Peters-Jones)

Kom solskenet, en av de första sakerna som min familj gör är att packa upp bilen och gå ut i det stora utomhus. Vi har tur att bo i Edmonton, Kanada med enkel tillgång till några av de mest spektakulära nationalparkerna i världen, Jasper och Banff.

Så, du vill vakna upp till denna underbara utsikt, men har ingen aning om var du ska börja? Det är där jag kommer in, med några praktiska tips och tips som gör din första eller senaste camping upplevelse en vind.

(Bildkredit: Michelle Peters-Jones)

Om du aldrig har campat tidigare kan det verkligen tyckas skrämmande. Men med dessa grundläggande förberedelser och enkla organiserande tips kan du snart njuta av en härlig, rimligt prissatt sommarlov med mycket liten ansträngning från din sida.

1. Bokning av en campingplats

Börja med forskning om var du vill åka – de flesta campingplatser är baserade i nationella, statliga eller provinsiella parker.

 • Om du aldrig har campat tidigare kan det vara en bra idé att hitta en campingplats som du kan boka online eller via telefon. Detta garanterar att du får en reserverad campingplats och behöver inte scrabbling runt letar efter en i sista minuten. Dessa campingplatser bokas snabbt under sommaren, speciellt runt helgdagar, så det är värt att planera och reservera dem i förväg.
 • Vissa campingplatser kommer också att ha några platser avsedda för första gången, förstjänsten. Om du är flexibel med tiden och har tillräckligt med resurser för att fortsätta köra, kan det här vara en stor ansträngning.
 • Många campingplatser kommer nu med lyx som duschar, toaletter, tvättställ, lekplatser för barn och även tvättstuga. Om du väljer en mindre eller avlägsen webbplats kan de ha färre bekvämligheter, så planera därför.

(Bildkredit: Michelle Peters-Jones)

  Hvorfor Maraschino Likør tilhører den lille, men Mighty Bar

2. Camping Essentials

Nästa steg är att organisera utrustningen som du behöver för camping. I motsats till vad du kanske tror, ​​behöver inte camping, särskilt bil- och tältcamping, dyr utrustning. Här är de viktigaste:

 • Tält: Idealiskt ett med ett vattentätt yttre lager. Det finns ett stort utbud som passar varje budget, så välj den som passar dig och säsongen du kommer att campa. Vi använder ett sommar-fyrtältstält, och det fungerar bra för vår lilla trepersonfamilj eftersom det är lätt att sätta upp och lätta att bära. Om du har en större grupp är det värt att investera i ett tält med “rum”. Se till att tältet kommer med en markplåt och en väska.
 • Sovsäck: Hitta en rankad för säsongen du vill åka camping. Vi använder tre säsongspåsar, eftersom det alltid är bättre att vara varmare än att kyla med kyla. Gruvan är till exempel uppskattad till -14 ° C, så jag kan byta ut det som en filt eller en full sovsäck.
 • Kläder, toalettartiklar och personliga effekter: Gå lätt på packningskläder. Jag tar ljusa, enkla torra byxor och shorts, bomullstoppar, en fleece och en regnjacka. Vi bär också massor av strumpor och ett par termistor, bara om vädret vänder. En tvättduk, handdukar, baddräkt och dina personliga hygienartiklar plus en extra toalettpapper (bara i fall). Observera att om du camping i ett område med djurliv, lagra ALLA dina toalettartiklar i bilen och aldrig i tältet med dig.
 • Liten verktygslåda: Fyll det med väsentliga saker som en hammare och en skruvmejsel. En yxa är användbar för många saker som att hamra i tältpinnar och hugga ved för bränder. Som med de flesta skarpa föremåla, håll dig borta från barnen och ha alltid ett lock för det.
 • Första hjälpen-låda: Gå aldrig någonstans utan det. Ytterligare säkerhetsutrustning som en ficklampa, lykta, extra batterier, extra vattenflaska och vattenrenare tabletter är till hjälp.
 • Mat, dryck och matlagningsutrustning: Det finns mycket att säga här på matlagning vid camping, så kolla in det inlägg jag skrev separat på den!
  Hur kycklingen erövrade världen

3. Andra saker att packa

 • Madrass eller sovsäckar: Dessa kan inte betraktas som nödvändiga, men det sparar min rygg en massa belastning. Dessa är lätta att packa, ta upp mycket litet rum och väsentligt, lägg till ett extra bekvämt lager mellan dig och marken du sover på.
 • Lätt dagpaket: Om du vill åka en dagstur eller en vandring.
 • Presenning och rep: Det är väldigt användbart om du behöver ett extra tältfotavtryck eller vill sammanställa ett provisoriskt skydd vid regn.
 • Extra matta eller två: De kommer till nytta för allt från mer värme på natten till att använda som en provisorisk duk.
 • Inomhusaktiviteter: Om du camping med barn eller familj, packa inomhusaktiviteter som du kan njuta av om du har en dålig väderdag. Vår dotter älskar vandring och promenader, och vi njuter av att utforska naturen med henne, men vi slappnar av med Uno, Snap och några brädspel. Min man och jag spelar mycket Scrabble och jag har några böcker som jag kan koppla av med.

(Bildkredit: Michelle Peters-Jones)

4. Slutliga tips för att göra din camping upplevelse positiv:

 • Visa respekt. Observera eventuella restriktioner på din campingplats och följ dem följaktligen. Kom ihåg att det finns andra människor runt, så spel inte hög musik eller skrik eller låt barnen springa runt störande. Se till att du håller ögonen på barnen, och låt dem inte vandra för långt borta.
 • Var försiktig om du camping i vildmarker. Följ djur säkerhetsrådgivning och aldrig någonsin gissa dem. Säkerhetsreglerna finns av en anledning, för att säkerställa att alla har en säker campingupplevelse.
 • Kom ihåg att naturen är vild. Följ reglerna för parken eller campingplatsen du besöker. Om det inte finns några skräpavfall, ta skräpet med dig på väg ut. Håll platserna rena för nästa besökare, lägg ut bränder och se till att allt är i ordning innan du lämnar.
 • Och äntligen – ha kul. Camping, för oss, är den ultimata familjesemestern, och vi älskar varje minut av det. Jag älskar att min dotter växer upp omgiven av naturen och jag frossar i hennes underverk och glädje åt det. Det bringar oss som en familj (ha, försök att spendera en vecka i ett litet tält med dem) och håller oss unga, glada och respektfulla för naturens skönhet. Åh, och jag får leka med eldstaden!
  10 baby dyr, der ved, hvordan man handler med dagligvarer

Oavsett om du är nybörjare eller erfarna campare, kommer dessa tips förhoppningsvis att hjälpa dig med din nästa resa. Det finns inget så magiskt som den första natten: stjärnorna kommer ut och lyser ljusare än du någonsin kan tänka dig i en stad och om du tittar noga kan du se satelliter och skjutstjärnor som blinkar. Detta liv, mina vänner, är ett av de bästa och mest idylliska sätten du kan njuta av din sommar.

→ Mer camping tips från Michelle: Hur jag packar mat för bil camping