Kaffe Metoder: Dropppotten

Vi pratar om flera sätt att göra kaffe i veckan, så låt oss börja med den mest grundläggande, allestädes närvarande metoden för att tillverka kaffe: droppbrygga potten.

I Förenta staterna är droppbryggan överlägset den mest populära metoden att brygga kaffe. Den bryts genom att värma vatten och drar det genom en korg, vanligtvis fodrad med ett pappers- eller plastnätfilter som fylls med malda kaffebönor. Vattnet rinner ut i korgens botten i väntan kupan nedan.

Dessa droppbryggningssystem är ganska billiga och det är lätt att justera sin produktion för en eller flera kaffedrycker. Den svarta Cuisinart ovan ($ 79,95, Amazon) ligger på den högre änden av spektret med auto-off och timing funktioner. Den lilla 4-cupen Mr Coffee (18,88 $, Amazon) är en modell vi levde med i åratal, och den brukar bara nog för en eller två personer.

Droppbryggning har vissa fördelar – det är enkelt, snabbt och uppvärmning är enkelt. Det lämnar också mycket av de eteriska oljorna och slammet bakom filtret, så det är lite lättare på magarna på människor som störs av kaffens oljor. Men det lämnar också mer av den rika smaken bakom, vilket ger en tydligare, ljusare brygga än andra metoder.

Droppbryggning resulterar också i en större mängd koffein per kopp på grund av hur lång tid vattenet spenderar i grunderna.

Ett par tips för att få ut mesta möjliga av din drycksbruscoffe:

• Mala bönorna direkt innan du brygger kaffet för maximal smak och friskhet.
• Brew bara vad du ska dricka på de närmaste 20 eller 30 minuterna. När kaffe har svalnat kan det inte värmas upp utan allvarlig försämring av smaken.

  Hur kycklingen erövrade världen

Vi gillar bekvämligheten med att dricka kaffe men föredrar smaken av fransk press och andra bryggningsmetoder. Har du några dropppot rekommendationer? Vad letar du efter i en dryckspotbryggare?