Hur jag packar mat för bil camping

(Bildkredit: Michelle Peters-Jones)

Titta på den bilden ovan. Tänk dig att du sitter precis intill den eldstaden, som äckligt äter en varmkorv, sladdad i ketchup och senap. Kanske sippar du en tumbler av varm, krämig choklad eller en lång, kall, ispressdryck, lurad rostat marshmallows och lyssnar på fågelsång. Du kan av och till avbrutas av ljudet av vinden, floden rusar av och det udda ljudet av ett barn skrattar.

Camping är ett idylliskt sätt att ansluta till naturen, men med det kommer det att du måste ta med allt du äter och dricker med dig, för att inte tala om de verktyg och utrustningen som du vill förbereda och servera med. Efter att du har behärskat grunderna för planering och packning för bil camping, här är några tips som hjälper dig att planera och packa till matlagning när du kommer dit!

(Bildkredit: Michelle Peters-Jones)

1. Håll utrustningen enkel.

Mat och dryck är uppenbarligen den viktigaste delen av camping … eller åtminstone är det för mig. Men jag håller min matlagningsutrustning ganska enkel, eftersom jag inte vill bära för mycket. Här är vad jag alltid packar:

(Bildkredit: Michelle Peters-Jones)

 • Redskap: Ett par träskedar, en värmebeständig platt silikonspatel, tang och bestick inslagna i kökshanddukar. Använd en stor plastbehållare med lock för att lagra alla dessa redskap i, och inte bara kommer lådan att hålla dig ordnad, den kommer också att dubbla som en diskbänk.
 • Bränsle: Matchar eller en tändare för att starta bränder, och några tidningar att använda som eldstartare. Vi använder en kombination av campingvakt och lägereld för att laga mat, så jag ser till att vi har extra bränsle för lägereldet, om det är för våt att göra ett lägereld.
 • Prep utrustning: Kockkniv (placera i en knivbärare eller linda i handdukar), liten paringskniv, grönsaksskalare, skärbräda, mycket aluminiumsfolie, pappershanddukar, en uppsättning prepskålar, tallrikar och muggar.

(Bildkredit: Michelle Peters-Jones)

 • Matlagningsutrustning: En stor, multifunktionell sautpanna, två småkakade kastruller (för kokande vatten), en liten stekpanna (för stekning av ägg och frukostmat), metallspettar för varmkorv och marshmallows, och något som jag tycker är väsentligt, en tekanna Falcon Enamelware uppsättningar). Okej, och den här killen nedan. Jag gillar verkligen toast på morgonen!

(Bildkredit: Michelle Peters-Jones)

 • Rengöring: Diskduk och diskmedel som jag dekanterar i små resor shampoo flaskor.
  Vad är skillnaden? Crumpets Versus English Muffins

2. Matplanering.

Jag vet att det här låter som en no-brainer, men du kommer bli förvånad över hur många som inte gör det. Jag gillar att planera varje måltid så det ger mig en uppfattning om hur man handlar och hur mycket mat man ska köpa, vilket hjälper till att undvika matavfall. Jag lagar mat som lätt chili eller paella, för vilken jag varierar grönsaker med säsongen. Och naturligtvis hamburgare, korv och grillar kött är alltid camping häftklamrar.

3. Förpackning fördärvliga livsmedel

Eftersom det inte finns någon kylning under camping, är det säkert viktigt att förpacka mat säkert, varför vi använder tre kylare, var och en med ett annat syfte:

 1. En lättillgänglig bilkylare: Jag håller den första lilla kylaren med smörgåsar och reser mellanmål i bilen för snabba munchies och luncher på vägen. Packa smörgås rullar, hårdkokta ägg, skivade tomater, sallad, majonnäs och ketchup, en scoop smör, hackad frukt, nötter och frukt barer. Det här är alla lätt-till-prep-snacks och luncher som sparar dig massor av pengar som du kan ha spenderat på ohälsosam snabbmat annars.
 2. En köttkylare: En tungt att fylla på is varje andra dag. Använd denna kylare för att lagra köttprodukter som varmkorv och hamburgare. Jag gillar också att marinera kyckling för min speciella tandoori kyckling och frys den i återförslutningsbara påsar. När vi är redo att äta, tinas den och är klar att grillas. Alla köttprodukter är dubbla förpackade i plastpåsar för att inte korsa föroreningar.
 3. En allt annat svalare. Också en kraftig en att fylla på is varje andra dag. Fyll den med grönsaker, frukter, ägg, smör, drycker, mjölk, kryddor och alla andra färska ingredienser. Jag kommer att lagra stora flaskor fruset vatten här inne för vatten så att det blir kallare och vi har iskallt vatten till hands.
  Ny IKEA Favorit: SLOM-flaska med stoppare

4. Förpackning av oföränderliga livsmedel

Här är några tips om vilka oskötliga saker att ta med och hur man packar dem:

 • En torr godslåda. Detta innehåller allt annat som kan lagras vid rumstemperatur. Min viktiga häftklamrar är kaffe (ja jag dricker omedelbart när du camping), tepåsar, kakao, socker, mjölkpulver (om vi går tom för mjölk), salt, peppar, neutral matolja och mitt hemliga vapen, färskt kryddblandningar som kan jazz upp någon måltid. Jag kan också packa pannkaka mix, bröd och rullar.

(Bildkredit: Michelle Peters-Jones)

 • En separat godis låda. Marshmallows, Graham crackers, karamellflis och choklad. Du kan hävda att det här är för barnen, men alla kommer att njuta av dessa sötsaker.
 • Oljor och andra vätskor. En vinpåse, de med skivor, är mycket praktiska för att transportera vätskor som inte behöver vara i en svalare. Jag bär flaskor som mina hjärtor och sirap och en liten flaska neutral matolja som canola eller grapeseed i dessa påsar och kläm dem in mellan lådorna medan de packar bilen.
 • Packa drycker. Massor av drycker. Och slutligen packa mycket vatten och andra typer av drycker. Vi har alltid ett fall av vatten och läckra tillägg som elderflower hjärt- eller körsbärssirap. Vi bär också juice, mycket öl, och ibland några mixers så jag kan göra cocktails. Jag menar … verkligen … är det inte den där vad camping handlar om?

(Bildkredit: Michelle Peters-Jones)

Även om detta kan verka som en omfattande och detaljerad lista, är allt hårt arbete redan gjort när du träffar vägen. När du väl kommit till din camping är allt du behöver göra att få din eld påbörjad och du är redo för den roliga delen: matlagning och ätning utomhus!

  Detta är det mest populära Quiche Receptet på Pinterest

→ Mer camping tips från Michelle: Beginners Guide to Car Camping