Ina Gartens favoritpepermjöl kommer från ett undervärderat varumärke vi älskar

För några år sedan, vid ett tidigare jobb, gjorde jag en historia om de bästa pepparkvarnen. Så många små pepparkorn krossar kantade mitt skrivbord att jag inte kunde öppna ett email utan nysning. (Varför är peppar så nysnande?) Det var kul att kolla på mina medarbetare när de skulle stanna vid mitt skrivbord för att chatta. Jag hade fabriker från de bästa varumärkena (som Peugeot, Le Creuset och Cole & Mason), men det var en som nästan alla besökare plockade upp.

Det råkade vara min personliga favorit och slutade vara den som kom hem med mig. Det är fortfarande det jag använder idag, och det är också en favorit bland många Kitchn-anställda. Och jag lärde mig nyligen att det är Inas favorit också!

PepperMate Traditionell Pepper Mill
35

Det är PepperMate Pepper Mill, och jag är villig att satsa på att de flesta inte har hört talas om detta varumärke. Det är synd, för det är allvarligt bäst. (Ina out-out säger så: “Min pepparmjölk kallas PepperMate och det är bäst”, skrev hon på Instagram som svar på en efterföljarefråga efter att hon lagt upp en video som visar hur hon gör croutoner.)

Vad jag (och förmodligen Ina) tycker om det, för starters, är hur lätt det är att ladda. Till skillnad från andra kvarnar som har en liten rund öppning och en obtrusiv metallstav genom mitten, har den en fin stor öppning. (Amazon-fotot ovan är faktiskt upp och ner, så du skulle ta av biten på botten och ha allt det där utrymme för att dumpa pepparkornen.) Inga rinnande pepparkorn över disken och golvet! Och det innehåller mer pepparkorn än andra kvarnar, så du fyller på det mindre ofta.

  Se! En varm rosa köksgolv

Medan du fyller på kvarnen (eller bara i mitten av matlagningen) kan du enkelt justera pepparens mala. Och eftersom kvarnens lättvridna vred är borta till sidan (i stället för en del av den mekanism som påverkar slipningen), kommer grovhetsnivån som du noggrant förvalts inte att förändras när du maler.

Det finns också en klar keps som fångar vilande peppar som kan falla ut när du ställer kvarnen på bordet och det har mätmarkeringar, om du behöver ett visst belopp.

Jag sparar den faktiska slipningsmekanismen för sist eftersom människor älskar att geek ut över slipningsmekanismer. Allt du behöver veta här: Det är keramiskt och kommer inte att rosta.

Åh, och formen! Det ser väldigt annorlunda ut än traditionella pepparkvarnar – och det är inte en dålig sak.

Har du en favorit pepparkvarn? Berätta om det i kommentarerna nedan.