Zašto sam poslužio sendvič kruh za Collard Green oblozi

(Slika: Kelli Foster)

Ono što je započelo kao slučajna kupnja – slijepo zgrabivši hrpu zrna kolača umjesto kelj – završilo je potpuno mijenjanje načina na koji radim ručak. Ne govorim o salatama.

Umjesto toga, zelene čaše zaustavile su moje dane oslanjajući se isključivo na kruh, omotače ili tortile kako bih pripremio sendviče za ručak.

Moja je namjera kupiti hrpu kelja za smoothies, ali u mom vrtoglavu crtu kroz proizvodni odjeljak, vratio sam se kući s gomilom zrna. Nakon mog prvotnog razočaranja i neuspjeha, ali ipak optimističnog pokušaja na zelenom gliseru, odlučio sam se uklopiti u trend koji je brišio moju Instagramovu hranu:.

Ne, nisam gluten-free, paleo, ili na low-carb ludost. Zapravo volim carbs – poput stvarno ih vole – ali kupnja im ne uvijek ima smisla za mene. Ne mogu vam reći koliko puta sendvič kruh dobiva ustajao ili pljesniv prije nego što imam priliku jesti. ja mogla zamrznuti, ali to nije isto. Dakle, prebacivanje u kolardovske lišće kao zamotati ima smisla. Osim toga, jesti više zelenila samo se osjeća dobro. Stvarno dobro.

(Slika: Rohit Seth / Shutterstock)

Zašto Collardovi listovi čine dobre oblike

Nisu svi zeleni lisnati zalihe zadatak da budu omot. Ni svemogući kelj. Collards, međutim, još su jedna priča. Ovo lisnato zeleno drvo ima izuzetno velike, prelijevajuće i najvažnije, stvarno čvrstoću i fleksibilne lišće. Dok su drugi zeleni dijelovi lako rastrgani ili razdijeljeni, ostavljeni su krušni listovi; mogu se savijati i saviti oko sastojaka bez razbijanja.

Kako napraviti zelene oblozi Collard

Zeleni kolardi imaju gustu jezgru i središnji rebra koji se moraju rješavati najprije. Otići ću ovamo podrezivanjem stabljike, zatim obrezivanjem središnjeg rebra tako da je otprilike iste debljine kao list. Možete ići u dodatni korak izrade lišća još fleksibilnije stavljanjem u veliku tavu kipuće vode za oko 30 sekundi, a zatim ih prebaciti u ledenu kupku. No taj je korak opcionalan, i obično ga preskačem. Ovi omoti rade jako dobro čak i bez blanširanja lišća.

Skupiti, dodati svoje omiljene sendvič sastojke i svezati sve kao što bi burrito. A ako vam nedostaje srca koju dobivate od kruha ili ako se nađete s manjim lišćem, idite naprijed i napravite drugi omot.

Izrađujete li zelene oblozi? Koji je vaš omiljeni kombinirani sendvič?