Varför jag slutade att dricka mandelmjölk och gick tillbaka till vanlig mjölk istället

Jag har aldrig varit en stor mjölkdrinkare, men jag häller den över spannmål eller granola, lägger till ett stänk till svart te och beställ enstaka cappuccino. För flera år sedan upptäckte jag mandelmjölk, och att byta från mjölk till mjölkmjölk kände sig som en icke-brainerande. Det verkade som att alla runt omkring mig gav upp hälsan av mjölk, och eftersom jag inte var särskilt knuten till mjölken gick jag in.

Men då lärde jag mig lite mer – och slutade helt och hållet att dricka alternativa mjölkar. Därför gjorde jag omkopplaren tillbaka till kojölk.

1. Jag är inte laktosintolerant eller allergisk mot mjölk.

En av anledningarna till att jag ursprungligen bytte till icke-mjölkmjölk var för att jag lärde mig om förekomsten av laktosintolerans: 65 procent av den mänskliga befolkningen har problem att smälta laktos, sockret som finns i mjölk. För personer i östasiatisk härkomst som jag är den statistiken ännu viktigare: Upp till 90 procent av befolkningen är laktosintolerant, och även de som inte är laktosintoleranta som barn kan utveckla en intolerans som vuxen. Dessa siffror verkade så höga, jag var ganska säker på att jag var tvungen att ha någon form av intolerans.

Och ändå har jag aldrig haft ett enda symptom på laktosintolerans. Dricka en milkshake har aldrig gett mig gas, magkramper eller några tecken på gastrointestinal nöd. Och jag är definitivt inte allergisk mot kasein, proteinet i mjölk, vilket skulle uppstå som en immunreaktion efter att ha druckit mjölk. Såvitt jag kan säga, smälter jag mejeriet bra.

2. Jag försöker hålla mig borta från bearbetade livsmedel.

Jag följer inte en speciell diet eller följer någon särskild ätfilosofi förutom en: Jag ser till att det mesta av det jag äter varje dag är obearbetad mat. Det innebär att jag lagar mat från början och läser etiketterna noggrant, men också njut av den enstaka behandlingen. Nyckelordet här är tillfällig. Jag tror att du kan äta allt du vill ha, så länge du äter det i måttlig ordning Det är de livsmedel du äter dagligen som du behöver hålla ett öga på.

Men nästan varje dag konsumerade jag en industriellt bearbetad mat med en speciellt angående tillsatsmedel: karragenan.

Carrageenan är ett tillsatsmedel härrörande från tång och används som stabilisator och förtjockningsmedel. Även om det anses vara säkert av FDA, har vissa forskare tagit upp frågor om de potentiellt skadliga effekterna av utbredd karragenanförbrukning. (Du kan läsa en översyn av den forskning som publicerades 2001, här.)

FDA nekade en framställan att ompröva säkerheten hos karragenan och det är fortfarande en godkänd ingrediens i ekologiska produkter, men många företag har omformulerat sina produkter för att skära ut tillsatsen.

Innan jag hade denna insikt hade jag känt mig så dygdig varje gång jag passerade mjölkfallet i mataffären och lade upp min kundvagn med ekologisk mandelmjölk istället. Därefter fastnade kartongerna som en öm tum i min korg med frukt, grönsaker, kött och hela korn.

3. Jag har lärt mig hur man hämtar kvalitetsmjölk.

Naturligtvis är inte all mjölk skapad lika. Jag anser inte att billig mjölk från ledsna kor på industriparker är det bättre alternativet. Istället söker jag den bästa mjölken jag kan hitta, från lokala källor när det är möjligt. Det betyder att mjölk är betydligt dyrare än vad jag kan köpa från närbutiken runt hörnet, men som med kött och ägg tror jag vad den extra pengar köper – bättre djurskydd, färre bekämpningsmedel, stöd för en mer hållbar mat system – är värt det.

Jag förbrukar inte så mycket mjölk, och jag tror inte att jag någonsin kommer att göra det. Men jag är inte heller laktosintolerant, allergisk mot mjölk eller vegan, så en liten mängd mjölk av god kvalitet varje dag är det val som fungerar bäst för mig. Och i dairy-hating, hälsa-besatt Los Angeles är det en som känner sig nästan upprorisk!

Och du då? Vilken typ av mjölk dricker du och vilka faktorer som informerar ditt beslut?