Varför dricker Kombucha under graviditeten är kontroversiell

Om du vill bli involverad i ett internetargument som inte involverar politiska partier eller konstitutionella ändringar, be om någon syn på kombucha. Det finns passionerade debatter på nätet om dess fördelar (eller brist på det), om rätt och felaktiga sätt att göra det, och förmodligen om de mest pittoreska platserna för att dricka det.

Men det verkar också finnas många olika tankar – och tankeprocesser – om säkerheten att dricka det medan du är gravid.

Om du läser meddelandekort på webbplatser som The Bump eller Babycenter, ska frågor om huruvida moms ska vara kombucha besvaras med antingen ett entusiastiskt ja eller ett försiktigt nej. (Och välsigne kvinnans hjärta som sa att hon inte var säker, men hon hade sett Bethenny Frankel att dricka det “hela tiden” på Bethenny gifter sig).

De bra sakerna

1. Det kan hjälpa till med förstoppning och halsbränna.

Vissa gravida mammor gillar att dricka kombucha på grund av dess uppfattade förmåga att förebygga (eller lindra) förstoppning och eftersom det finns anekdotiska bevis för att det hjälper till med halsbränna.

2. Det kan ge probiotiska fördelar.

Andra dricker kombucha för sitt potentiella probiotiska innehåll. “Jag kände att fördelarna med jäsningen, som probiotika, enzymer och B-vitaminer, skulle kunna vara till nytta för min mikrobiom och barnets också”, sade Katharine Emmerich om hennes beslut att dricka kombucha under sin andra graviditet.

Emmerichs make är en kombuchabryggare, så hon hade en bra information att överväga när man valde att dricka kombucha under graviditeten.

“Vi hade så mycket ny kunskap om fördelarna med probiotika under graviditeten för min andra graviditet, vilket definitivt påverkat mina beslut”, förklarade hon.

Det bör dock noteras att de flesta probiotiska fördelarna endast sträcker sig till kombucha som är opasturiserad, vilket är något som gravida kvinnor vill ta hänsyn till.

De inte så bra sakerna

1. Det innehåller alkohol.

Trots de potentiella fördelarna innehåller kombucha också en liten mängd alkohol som produceras under jäsningsprocessen.

Hur mycket alkohol är i kombucha har varit en tvivel för tillverkare – och för USA: s regering. Under 2010 slutade hela maten tillfälligt att sälja drycken efter att vissa flaskor hade en alkoholhalt på upp till 2,5 volymprocent. De stora tillverkarna ändrade sina formler, regelbundna provningsförfaranden infördes och Alkohol- och tobaksskatte- och handelsbyrån fortsätter att insistera på att ABV-procenten förblir under 0,5%.

Nej, det är inte mycket alkohol (det handlar om samma sak som en alkoholfri öl), men all alkohol som konsumeras under graviditeten kan vara för mycket alkohol. Centren för sjukdomskontroll och förebyggande åtgärder (CDC) varnar för att “någon nivå av alkoholanvändning” kan vara skadlig för en utvecklande baby, och det inkluderar “alla typer av alkohol”.

2. Det kan utveckla mögel och bakterier.

Om det inte låter komplicerat nog kan både unpasteurized kombucha och de hembräda sorterna utveckla mögel eller mindre än vänliga bakterier om flaskorna lagras felaktigt, lagras för länge eller bryggs under osjukdomar.

“Gravida och ammande kvinnor bör förmodligen undvika kombucha på grund av risken för skadliga bakterier, i synnerhet från hemlagad kombucha”, berättade registrerade dietist Abby Langer Kitchn. “Det är bara inte värt risken.”

Emmerich var mer oroad över pastöriseringsprocessen än spårets alkoholinnehåll. “Jag kände mig att spårmängden alkohol (högst 2%) inte var en risk för min bebis. Jag väntade tills andra trimestern att ta sig in och höll mitt intag under åtta ounces om dagen,” förklarade hon.

Emmerich noterade också att hon ursprungligen hade tvekan om pastöriseringsprocessen. “Kombucha i sin renaste form är unpasteurized, så bör man närma sig samma sätt som opasteuriserade ostar.” Hon bestämde med sin andra graviditet att hon var bekväm att dricka kombucha eftersom hon “hade förtroende för jäsningsmiljön och det var inte oroat för bristen på pastörisering.”

Drick du kombucha när du var gravid?

Mer om Kombucha (om du dricker det!)

  • Jag försökte Kombucha för första gången – här är vad jag trodde
  • En inofficiell ranking av GTs bästa Kombucha-smaker
  • Hur man gör Kombucha Tea hemma