Vad handlar det om P.E.I. Musslor?

Mark Bittman tog upp frågan om P.E.I. musslor på hans blogg för några veckor sedan och det fick oss att tänka på denna speciella skaldjur. Vi ser ofta P.E.I. musslor stolt visade på skaldjur räknare och har undrat vad som gör dem så speciella. Och vad är det som PEI står för??!

Vi sparar dig gissning och spänning! “P.E.I.” står för Prince Edward Island, vilket är var dessa musslor kommer ifrån. Havsklimatet och tidvattenmönstret i detta område bidrar till att höja musslor, och under de senaste åren har Prince Edward Island blivit en av de främsta leverantörerna av färska musslor i Nordamerika.

En av de största försäljningsställena för P.E.I. musslor är att de är konsekvent bra. Vi hävdar inte att vara musslor, men vi finner att dessa musslor är söta och ömma, och de är lika bra lagade helt enkelt i vitt vin eller i mer komplexa såser. De tenderar att vara medelstora med skal, längden på ditt finger och en klumpig köttbit inuti.

Vårt enda problem med P.E.I. musslor är att de har fått ett sådant rykte för att vara “det bästa” att de ibland kan utmana andra mindre eller fler lokala sorter.

Vad har varit din erfarenhet av P.E.I. musslor? Har du stött på en annan sort som du gillar bättre?

• De bästa musslorna? Från Mark Bittman via Bitten

Relaterad: Undersökning: Hur äter du musslor?

(Bild: Hummer Gram)

  Znanost o hrani: zakaj krompir postane zelen