Tyvärr men blomkålpizzaskorr kunde inte vara så hälsosamma

Kom ihåg några år sedan, när dina Paleo-ätande, Crossfit-besatta vänner bjöd in dig för blomkålskorpa pizza? Och när du tvingade ett leende genom en fuktig, smaklös munnen efter en annan, tänkte du detta kommer aldrig att få på.

Um, ja, det verkar faktiskt fångat på. Trader Joe och Costco båda säljer sina egna cauli-skorpor, California Pizza Kitchen har gjort det till en permanent meny tillägg, och även min fave lokala pizza gemensamma erbjuder det som en semi-regelbunden special.

Jag ska gå och erkänna att jag hellre skulle lägga marinarsås på min skosnöre och äta det än att äta blomkål skorpe pizza. Lyckligtvis betyder min mening inte riktigt, och blomkålskorpan förblir en alltmer populär vegan, glutenfri och lågkarbid alternativ.

Men är det verkligen en bättre val än “vanlig” pizza? Är det verkligen den låga, låga carb-alternativet folk tror att det är? Svaret ligger i näringslabelarna.

Blomkålskorpor är inte alltid Low Cal, Low Carb Solution Det är spräckt att vara

För det första är inte alla blomkålskorpor densamma, och inte alla är verkligen lågkolväte eller lågkal. Även om en hel Cauli’flour Foods ursprungliga italienska skorpe – som är gjord av blomkål, mozzarella, ägg och kryddor – har bara 13,5 gram fett och 6 gram kolhydrater, mängden ägg och ost som används i andra märken eller i vissa hemlagad korst betyder att du kan äta en betydande mängd fett, även innan du lägger till en enda skiva pepperoni.

Vad sägs om frysta pizza? Trader Joe säger specifikt att den hoppar över extra ost och ägg till förmån för majsstärkelse, potatisstärkelse, olivolja och havsalt, vilket skär ut allt tillsatt fett, men det betyder också att varje portion har 17 gram kolhydrater. (Jämför det med en större skiva av TJs groda pizzahack, som har 24 gram kolhydrater).

Enligt PopSugar har varje servering av Costcos rostade grönsaksblomkålpizza 230 kalorier, 8 gram fett och 27 gram kolhydrater. Om du skär Caulipowers veggiepizza i fyra stycken (för att göra serveringsstorlekarna mer jämförbara), kommer varje skiva att ha 155 kalorier, 7 gram fett och 18 gram kolhydrater.

Under tiden går California Pizza Kitchen skorpa med mozzarellaost och rismjöl, så en skiva klickar i 90 kalorier och 14 gram kolhydrater. (En skiva av CPKs traditionella handgjutna skorpa är 97 kalorier och 21 gram kolhydrater.)

Varför är det viktigt att läsa etiketterna

Om du inte gör din cauli-skorpa hemma, är det alltid värt att läsa ingredienslistorna noga innan du köper en. De är inte alltid mjölkfria, de är inte alltid feta och i vissa fall kan de inte vara något “friskare” (gör en uppsättning finger citat när du läser det) än en traditionell tunnskorpa eller handgjuten paj.

Vad tycker du om blomkålpizzaskorrosor? Låt oss veta i kommentarerna.