Tjedan večere: Erin Alderson od naravno Elle

(Slika: Stephanie Russo)

Dobrodošli u Kitchnovu novu seriju Tjedan večere gdje vam pokazujemo kako ljudi stavljaju večeru na stol za svoju obitelj, zahvaljujući pet tjednih receptura na kojima se oslanjaju.

Erin Alderson, jedan od naših omiljenih blogera, živi u Sacramentu u Kaliforniji, zajedno sa suprugom Mikeom i njihovim dvogodišnjim sinom Mackom. Ona je majstorica iza prekrasnog bloga vegetarijanske prehrane, naravno Elle, a ona također posjeduje i vlastiti posao, Grove Haus Studio. Autorica je dva kuharica (Jednostavna vegetarijanska kuhinja i Kuharica za domaću brašnu) i trenutačno radi na trećoj. Oh, a ona je također razvila gomilu strašnih recepata za Kitchn (što očito trebate provjeriti). Kad se ne kreće u kuhinji ili ne svira s kamerom, uživa u druženju s obitelji, planinarenju i pijanstvu kave.

Erin će nam danas upoznati strategiju vegetarijanskog kuhanja u tjednu, kako se bavi različitim dijetama u svom kućanstvu, i pet receptura koje joj pomažu da na večeru stavite večeru.

(Slika: Stephanie Russo)

Što je vaša strategija večere??

Živimo u razdijeljenom kućanstvu. Moj muž je meso za jelo u kući i ja sam sretna sa svojim povrćem i mahunarkama. Često se susrećemo u sredini. Moja je filozofija početi s vegetarijanskim obrokom i pronaći način da dodate meso posljednje bez potrebe za dva odvojena jela. Postoji nekoliko iznimaka, ali uglavnom radi dobro i lako nam je.

Što se tiče mog sina (koji je 2), odlučili smo rano da uvijek jede ono što radimo (do mjesta gdje se uzrujava ako misli da je naš obrok drugačiji). Uglavnom, on je avanturistički jadnik, ali povremeno propustimo. Ne sramim se od bilja i začina i pustim da sve isprobava. U kuhinji je uvijek na večeri i uvijek ga pustim da isprobava ono što radimo. Siguran sam da ćemo proći kroz cikluse, ali pokušavamo zadržati stvari svježe i okusljive.

(Slika: Stephanie Russo)

Tjedan večere od Erin Alderson

Evo pet recepata koje Erin oslanja na održavanje svoje obitelji dobro hranjen na prosječno zauzet tjedan.

Maslinova pizza s crvenim lukom

1. Olive Pizza

Imamo domaću pizzersku večer jednom tjedno. Jednostavna je pobjeda s malom djecom i jednostavna za vegetarijance i meso (iako, u većini slučajeva, samo vegetarijanska pizza). Ova maslinarska pizza je sortirano u našoj kući, obično s špinatem ili ove glatke zelene boje dodane prije pečenja.

Halloumi Burrito zdjela s pečenim krumpirom i guacamolom

(Slika: Naturally Ella)

2. Halloumi Burrito Bowl

Naši tjedni obroci ne bi bili mogući bez žitarica. Krevet od žitarica nabijenog prženim povrćem, mahunarkama i jednostavnim umakom okrećem se kada nisam siguran što treba napraviti za večeru. Osim toga, jednostavno je dodati meso.

Jedna od obiteljskih favorita bila je ova halloumi burrito zdjela, ali ako moj muž radi kasno, obično ću napraviti curry za svog sina i ja (moj muž nije najveći obožavatelj kombinacije začina koje koristim, ali moj sin ga voli.) I uvijek imam šaržu omiljene višestruke mješavine, što pomaže da ove večere postanu brze!

Black Bean Tacos s avokadom

(Slika: Naturally Ella)

3. Black Bean Tacos

Moj život ne bi bio potpun bez tacosa. Volimo naše Taco noći i to je sjajan način da koristimo ono što je u sezoni u to vrijeme. Ovi začinjeni crni grah su moja omiljena baza za ove tacove crnog graha, ali nisam iznad bacanja pržene čašice u taco (sve dok mogu pronaći vegoumi!) Osim toga, lako je roštiljati ribu ili odrezak stranu mesa obroka.

Domaći Veggie Burger sa smeđom rižom, zobenom i maticom

(Slika: Naturally Ella)

4. Veggie Burger sa smeđom rižom, zob i nuts

Jedna od prvih stvari koje je moj suprug i ja počeli raditi prije mnogo godina bio je krumpirić. Proveli smo toliko vremena da isprobavamo krumpiriće, prvenstveno kako bismo mogli ići s hamburgerima. Ja sam pomalo opsjednut vinogradarima, ali napokon sam usavršio jednu koju ne mogu živjeti. Napravim veliku količinu i zamrznem kako bi bili brzi. Osim toga, to je jednostavan način da moj sin ima klasičnu glazbu bez svih masti iz brze hrane. Izrada mojih hamburgera ispred vremena, ne osjećam se kao da moram napraviti dva odvojena jela.

Ljetna tjestenina od povrća s slanutak

(Slika: Naturally Ella)

5. Tjestenina od povrća s slanutkom

Uvijek sam imao stvar za tjesteninu, a to je još jedna jednostavna pobjeda s malom djecom. Ipak se ne gnjavim – obično je ravnomjerno podijeljen tjestenina i povrće. Ja obično bacaju zajedno sve što imamo na ruci, ali ova tjestenina od povrća sa slanicama nas je prošla kroz ljeto i savršena je proizvodnja – teški obrok. Obično kuham malo pileće kobasice sa strane i bacam ga u zdjelu svog muža prije posluživanja.

Zahvaljujem vam na tome što ste dijelili tjedan večere s nama, Erin! Želite li započeti planiranje obroka za svoju obitelj? Evo našeg praktičnog vodiča.