The Weird Razlog Zašto vaše vode za slavinu svibanj kušati kao plijesni u ljeto

Moje vode iz slavine daju mi ​​probleme. Ima okus mokren i pomalo pljesniv, s dugim oblakom neugodnog okusa. Ne filtrirati vodu – nikada nisam vidio potrebu. Gradska voda mi je uvijek dobro kušala. Pa zašto ovaj ukus sada? Je li to moje slavine? Moje cijevi? Je li sve to u mojoj glavi? Ništa od navedenog. Postoji razlog da moja voda ima okus, a tvoje također. Znaš li zašto?

Najvjerojatniji razlog okusa u mojoj vodi je cvjetanje algi.

U ljeto, kada postoji svjetlost od sunca i obilje topline, alge se mogu cvjetati na površini jezera, rezervoara i drugih izvora vode. Dok se bakterije brišu iz vode tijekom postupka pročišćavanja vode, plijesan okus koji alge prenosi u vodu može se otkriti na izuzetno mikroskopskim razinama. Neki ljudi su posebno osjetljivi na plijesan i zagušljive ukuse u hrani (primijetio sam to dobro prije mog supruga) i to može utjecati na njih više.

Evo što moja web lokacija o vodi ima za reći o ovom problemu:

Povremeno Columbusova voda ima zemljani, pljesnivi ili sumorni okus i miris. Ove sezonske pojave može prouzročiti dvogodišnji promet naših gradskih rezervoara ili prisutnost raznovrsnih cvjetanja algi u rezervoarima ili rijekama. Važno je napomenuti da ovaj ukus i miris ne predstavlja nikakvu zdravstvenu zabrinutost, već jednu estetsku kvalitetu. – Izvor

Ovaj ukus bi trebao izblijedjeti, jer vrijeme postaje hladnije i alge umru. Ali sada je izrazito neugodno i po prvi put razmišljam o kupnji filtra za vodu. Do tada, pijem vodu mnogo od vapnenih kriški.

Kakav je vaš okus vode kao i sada? Primijetite li sezonske promjene u vodi iz slavine? Filtriraj li vodu uopće?

Povezano: Prijateljski podsjetnik: Ponovno napunite filtar za filtriranje vode prije nego sipanite staklo

(Slika: Yellowj / Shutterstock)