Svježe i lokalno: Tempe Farmers tržište Tempe, Arizona

Kada je lokalna suradnica za hranu Daryle Dutton bila zatvorena kako bi se stvorila mjesta za visokokvalitetne stanove, on i njegovi susjedi su se našli da se moraju ući u auto i voziti 30 minuta samo da bi pokupili rajčicu za večeru. U cilju dovođenja svježe, lokalne hrane natrag u zajednicu, Dutton je otvorio Tempe Farmers Market, novo zatvoreno tržnica u središtu Tempea u Arizoni. Zaustavili smo se prošli tjedan kako bismo provjerili trgovinu i pokupili neke regionalne specijalitete.

Tempe Farmers Market, koji je otvoren prije četiri tjedna, ima za cilj biti “vaš dnevni izvor hrane i umjetnosti”. Tržište ima opipljivi osjećaj usmjeren prema zajednici i obiteljski osjećaj, a tu je i čvrsta (i rastući, Dutton govori nam) izbor sezonskih i organskih proizvoda, žičara, kruha, mliječnih proizvoda, jaja, hrana bez hormona, hrana za kućne ljubimce i zelena sredstva za čišćenje kućanstva. Duttonovi planovi za prostor uključuju i predavanja, umjetničke emisije, glazbu i tjedni vanjski tržište poljoprivrednika.

Tržište donosi lokalno uzgojeno voće i povrće kada je to moguće, s nekim ne-lokalnim, ali organskim proizvodima zaokružiti izbor.

Ostali proizvodi uključuju medeni Arizona, ulje Queen Creek Olive Mill …

… prekrasna ručna tjestenina iz Tempeove Decio tjestenine, svježe tortile …

… Kartela Kava oko pećnice i keramika domaćih umjetnika.

Iako je strastveni oko minimiziranja ugljičnih otisaka i podupiranja proizvođača hrane u Arizoni, Dutton je jednako zabrinut za zadovoljavanje potreba svih u susjedstvu, a ne samo o životinjama i gurmanima. Imajući to na umu, on raspoređuje niz lokalnih i ne-lokalnih predmeta na različitim razinama cijena, sastojaka za azijske i bliskoistočne zajednice na ovom području (njegov kineski oštar zastupa policu pod nazivom “azijska zona”) i dovoljno raznolikosti da ljudi mogu napraviti ovu svoju redovitu trgovinu. Pored zanatske tjestenine su kraft makaroni i sir, što trgovinu čini dostupnim i inkluzivnim.

Stvarno cijenimo ovaj pristup i preporučamo zaustavljanje tvrtke Tempe Farmers Market ako ste u Tempe ili Phoenix području. To je također dobro mjesto za turiste koji vole hranu pronaći suvenire poput salala, začina i uživanja. I konji su besplatni!

povezan: Osjećaj mjesta: hrana i kuhinja jugozapada

(Slika: Emily Ho)