Sorgham do jabukovača: 5 pivo bez glutena i pivo sjeme

Budući da se proteini koji stvaraju gluten nalaze u pšenici, ječmu, i raž, to ljepušan velik dio uzima pivo s izbornika za ljude s gluten netolerancije. Ne možemo dopustiti da se to dogodi! Evo okruglog stola piva bez glutena da provjerite. Svi drugi preporučuju?

Green’s Gluten Free piva – Green je specijaliziran za aleske belgijske stijene, najčešće pripremljene s gluteniziranim ječmenim sladom. Potražite njihovo otkriće (jaka ale), Endeavour (dubbel) i Quest (jaka bijela ale).

Pivo s Sorghamom sv. Petra – Ovo sirovo pivo vrlo je slično njemačkom stilu pilsner. Čista je i svjež s nekim lijepim okusima limuna.

Zlatni zlato iz tvrtke Bard’s Tale Beer Company – Od svih ovih, to bi moglo biti najosnovnije pivo “pivo”. Znači, to je osnovno jantarsko pivo, pristojni malti i lagano hopped. Izrađen od sira.

Crispin jabukovača – Nije tehnički pivo, naravno, ali one su fermentirane s kvasac i prilično ukusna! Crispin čini nekoliko različitih vrsta: Honey Crisp, Saint (pivo s javorom) i Landsdowne (pripremljen melasom).

Aspall Cyder – Ako je suho i svjež više vaš stil, probajte ovaj jabuk. Mi smo to služili na Dan zahvalnosti i to je bio veliki hit!

Iskreno, nema puno vani za ljubitelje piva koji više ne mogu imati gluten. Prva tri na ovom popisu su najbolji koji smo mogli pronaći. Neke mikrokreve i pivske pivnice počele su posluživati ​​pivo bez glutena na slavinama u svojim restoranima, ali još nisu uspjeli u bocama. (Pogledajte Deschutes u Oregonu i Alkemičar u Vermontu ako ste na tom području.)

Puno pivo foruma o ovoj temi savjetuje gledajući u novi val umjetničkih jabukovača poput onih koje smo spomenuli ili se okrenuli domaćoj pilići.

Jeste li našli dobre pive bez glutena?

Povezano: Brittle to Bibingka: 20 bez glutena tretira za praznike

(Slike: Green’s, St. Peter’s i Bard’s)