Snabbtips: Hur man kyler soppa snabbt med en ispaddla

Med alla de långsamma matlagningsteknikerna som vi gör i dag gör vi oundvikligen oss nära sänggåendet med en ny soppa som fortfarande suger varm på vår räknare. Här är ett sätt att snabbt få den soppen att svalna tillräckligt för att hålla sig i kylskåpet så du kan fortsätta med resten av ditt liv!

Fyll en plastflaska ca 3/4 full med vatten och låt den stå i frysen i flera timmar tills den är helt fast. När du har gjort din soppa och är redo att packa bort den, låt den svalna i några minuter i kruken (så det kokar inte längre). Rör sedan försiktigt det med den frusna vattenflaskan.

Det tar olika tid att svalna din soppa beroende på hur mycket du har gjort. Du kan lämna vattenflaskan i potten medan du gör något annat, men var noga med att rör det om några minuter för att agitera de heta och kalla fläckarna. När soppan känns cool för beröring (det vill säga precis under kroppstemperaturen) är det bra att sätta i kylskåpet.

Hittills har vi inte haft några problem alls med de vanliga plastflaskorna med smältning – det var definitivt ett problem för oss när vi först kom över det här tipset för några år sedan, särskilt med tanke på bekymmerna med uppvärmning av plast. Men det frusna vattnet inuti verkar hålla plastytan tillräckligt kall för att förhindra smältning, och faktum är att flaskan faktiskt förblir ganska kall att röra hela tiden.

Det är fortfarande en bra idé att dubbelkontrollera din flaska när du använder den. Om plasten börjar känna sig mjuk och smidig, använd inte den flaskan!

Du kan också titta på att köpa professionella matkvalitets ispaddlar. Dessa börjar typiskt på ungefär $ 15 för små paddlar och ökning i pris när du går upp i storlek.

• San Jamar 2-liters Rapid Cooling Paddle, $ 16,99 från Webstaurant Store

Relaterad: Livsmedelssäkerhet: Hur man använder isbad för att kyla mat snabbt

(Bild: Emma Christensen för Kitchn)