Så, du gör hela30 under tacksägelse. Så här håller du dig på spåret.

Så gör du en hel 30 över Thanksgiving? Du har nog haft vänner och familj berätta att du är lite nötter – men som någon som har gjort det, är jag här för att berätta att du inte ska bli avskräckt. Det är tufft men hanterbart.

Även om detta kan vara en av de svåraste tiderna på året för att hålla sig till ett strikt ätprotokoll av något slag, kan det också vara en av de bästa tiderna att göra det. Ja verkligen. I grund och botten, om du kan göra en Whole30 trots alla de söta, carby, pumpa-kryddade, piskad krämbelastade frestelserna, kommer det förmodligen att ha en ganska transformativ effekt på dina matvanor och hjälpa dig att navigera framtida frestelser med relativ lättnad.

Plus, om du tänker på grunderna för en Thanksgiving-middag – kalkon, potatis, gröna bönor, squash – det är verkligen inte så orimligt att uppnå en läcker Whole30 Thanksgiving. Visst måste du göra några av dina egna rätter och förhoppningsvis ha en något stödjande familj, men du kommer inte att sitta i hörnet nibbling selleri och dodging döma blickar från moster Barb.

Här är mina bästa tips för att navigera Thanksgiving medan du gör en Whole30.

Kummin rostade morötter

(Bildkredit: Wellfed)

1. Överväga hosting.

Hosting Thanksgiving på din plats är ett av de bästa sätten att se till att du har massor av Whole30-kompatibla appar och sidor att nosh på. Plus, du kommer inte att känna att du sätter någon ut genom att fråga om det finns mjöl i sås och otaliga andra frågor om en maträtts ingredienslista.

Den andra skönheten av värd: Människor frågar alltid vad de kan ta med! Så du har många möjligheter att tilldela några av de enklare Whole30-vänliga recepten (som dessa kumminrödda morötter, rotgrönmash eller en rakad Spiritsalad), så att du kan fokusera på några av de mer arbetsintensiva biljettpriserna hemma – dvs kalkon och fyllning.

Naturligtvis kommer du inte alltid vara i stånd att vara värd; och i det fallet vill du se vad som redan erbjuds och frivilligt för att ta med ett par Whole30-sidor eller aptitretare så att du kan få din fyllning utan att ta av kursen.

Ört-marinerade svampar

(Bildkredit: Karen Biton-Cohen)

2. Ta in på dessa aptitretare.

Du kanske inte kan nosh på bakad brie, spenat och kronärtskocksdopp och fyllda svampdrycker, men du kan säkert äta många saker som vanligtvis erbjuds på Thanksgiving som crudité, guacamole, nötter och oliver, för att nämna några.

Om du är redo för att göra något som kräver lite mer förberedelse, överväga dessa pecan-fyllda, bacon-wrapped datum (som också är bra nog för dessert), prosciutto-wrapped arugula (lägg till en päron skiva där för att ta det över toppen) eller chorizofyllda svampar.

För köttfria appalternativ rekommenderar jag starkt dessa örtmarinerade svampar, som kan förberedas en vecka i förväg; och dessa stekt plantaner, som är fantastiska doppade i guac.

Sautéed gröna bönor med svamp och karamelliserade purjolök

(Bildkredit: Tasty Yummies)

3. Gå nötter på veggiebaserade sidor.

En av de främsta orsakerna du gör Hela30 är först och främst att minska ditt intag av tomma kalorier och öka ditt intag av näringsrik grönsaker, så grönsaker är exakt vad som ska ta plats på din tallrik.

För en idealisk kombination av näringsämnen och texturer gillar jag att gå åt minst tre vegbaserade sidor – vanligtvis något rostad, något grönt och något mashed. Här är några fantastiska val för varje kategori.

Rostad

  • Kummin rostade morötter
  • Kanel-Sage Bakad Delicata Squash
  • Paleo Rostade Spiraler med Bacon och Äpplen

Grön

  • Sautéed gröna bönor med svamp och karamelliserade purjolök
  • Strimlad Spiraler med Pancetta
  • Sötpotatis, Spire, och Betsallad med Kale
  • Grillad Kale och Radicchio med mandel och Balsamic-Orange glasyr

Mosad

  • Vitlök Mashed Rotgrönsaker (vit potatis, persilja och raps)
  • Vitlök Blomkål Mashed “potatis”
  • Paleo Sweet Potato Casserole

4. Gör din egen tranbärsås.

Jag anser att tranbärsås är det lim som rymmer allt tillsammans på Thanksgiving. Så går utan det är inte ett alternativ. Problemet: Traditionell konserverad tranbärsås är ungefär den minsta Whole30-saken där ute, eftersom den är helt fylld med socker (24 gram i bara 1/4 kopp!).

Lyckligtvis är det ganska lätt att göra din egen – och det kan göras i god tid före den stora dagen. Denna Whole30 gingerkryddad tranbärsås har färska tranbär som smälls ner med naturligt söta ingredienser som äpplen och apelsinjuice, vilket eliminerar behovet av tillsatta sockerarter. Tillägget av kanel, nötkött, muskotnöt och ingefära ger denna sås en festlig spark som gör att du vill slänga den på nästan allt.

Thanksgiving karamelliserad lök och korvfyllning

(Bildkredit: Paleomg)

5. Använd färska örter för att göra en drool-värdig fyllning.

Thanksgiving är verkligen inte Thanksgiving utan fyllning. Och tills nyligen trodde jag att fyllning handlade om brödet. Men då gjorde jag den här karamelliserade lök- och korvfyllningen med fläskkorv, karamelliserade lökar, sötpotatis, svamp, pecannötter, ägg, rosmarin och timjan, bland annat – och gissa vad? Det smakade anmärkningsvärt som fyllning. Det var då jag insåg att det handlar om örter (timjan och rosmarin är viktiga), tillsammans med ingredienser som skapar en bra konsistens.

Receptet som nämns ovan, medan det är gott, är lite tungt – det kan vara en måltid i sig själv. Så om du letar efter något lättare, skulle jag välja en blomkålbaserad fyllning som den här.

6. Gör dig själv en festlig kombucha mocktail.

Den tangy-söta smaken av kombucha smakar snällt som en hybrid av sprit och läsk, samtidigt som man klarar av att vara friskare än båda. Så min go-to mocktail under semestern består vanligen av GT’s Cosmic Cranberry kombucha på is med en pressning av färsk limejuice. Plain kombucha (eller ens vanlig seltzer) med ett stänk av osötad tranbärsaft kommer också att göra tricket.

Var bara försiktig med vilket märke av kombucha du köper. Alla kombucha kräver tillsats av lite socker före jäsning, annars kan jäsning inte ske – och det är bra eftersom det mesta blir ätit upp av SCOBY. Men vissa märken, som Kevita, tillför socker efter fermentering, och det är en no-go. Naturligtvis kan du alltid skapa din egen kombucha, bara för att vara säker.

7. Rethink Dessert

En av mina favorit saker att göra för “efterrätt” på en Whole30 är att bara sätta en massa skivade äpplen och päron i kokosnötolja, tillsätt lite kanel och lägg upp den med en ströning av rostade valnötter eller pekannötter (och om Jag känner mig väldigt ambitiös, den här piska kokosnötkrämen – utan honung). Att laga frukten ger ut sin naturliga sötma, vilket eliminerar behovet av tillsatta sockerarter och gör det smaken som insidan av en utsökt paj.

Den bästa delen: Din familj kommer också att älska det, om du presenterar det som en “dekonstruerad äppelpaj” som de då kan klara med saker som granola och vaniljglass, om de väljer.