Recept: Polagani pečeni javor i Dijon Pot Roast

(Slika: Nealey Dozier)

Poput mnogih od vas, ja sam odrastao jesti roštilj na (vrlo) redovito. I dok ću uvijek voljeti majčinu staru školu, osjećao sam kako je vrijeme za malo nadogradnju. Zamijenio sam “pomagače” i zamijenio ih Dijonom senfom, javorom i balsamikom za ukusnu hranu na klasičnom.

(Slika: Nealey Dozier)

Moja mama, zauzet žena i majka od tri, pridržavala se strogom tjednom rotacijom večere koja se sastojala od “novog američkog” klasika. Njezin repertoar recepata bio je brz, dosljedan i – najvažnije – nije izazvao pritužbe iz galerije kikirikija. Nije se ispricavala o korištenju pogodnih proizvoda za hranu na stolu, niti je trebala. Do današnjeg dana, samo pomisao na njezin sirevi pileći špageti i kremasti govedinski stroganof izazivaju duboki nagon koji će se prevoziti u moju mladost.

Pot roštilj i krumpir bili su nedjeljna večernja tradicija, a do danas je recept moje majke još uvijek moj zlatni standard. (Njegova ne-tako tajna tajna? Liptonova juha od luka juha.) U svim iskrenost nikada nisam pokušao skuhati u kuhinji – valjda je to jedna od onih uspomena koje sam osjećao bolje sam ostavio. To je rekao, sve ovo arkitičko vrijeme kasno je zadržao stari jedan-pot čudo na umu. Zato sam se brustio od prašnjavog polaganog štednjaka – usamljenog s polukružne tavanske tavice – ali umjesto da se posegnem za majčinim receptorskim vezivom, odlučio sam stvoriti novu tradiciju pečenja u loncu kako bih nazvala moju vlastitu.

Ovaj recept koristi moje omiljene likove za stvaranje bogatog, ali domaćeg jela. Jedvao sam previše lončari na sušiloj strani, tako da je moj cilj bio mastan, raspadajući komad mesa. Sporo kuhalo je idealan kandidat za posao; Niska toplina dugo vremena čini ovaj recept rastopiti-u-usta ukusna. I dok je moja majka uvijek uzgajala krumpir i mrkve zajedno s mesom, htjela sam nešto malo odjevenu. Kremasti kamenčići pružaju savršenu foliju za ukusan umak, dok mrvice s okusom mrkve dodaju samo trag slatke. Možda neće biti isti pečeni dio moje djetinjstva, ali mislim da će moja mama odobriti.

(Slika: Nealey Dozier)


Sporo taverna & Dijon Pot Roast

Poslužuje 4 do 6

 • 2 1/2 do 3 funti

  pečenje goveđeg mesa

 • Sol

 • Svježe mljeveni crni papar

 • 4 do 5 kriške

  debelog slanina, kockica (ili neutralnog ulja za kuhanje)

 • 3

  velikih lukova, oguljenih i odrezanih u polumjeseče

 • 2 šalice

  malo natrij pileća juha

 • 1 žlica

  Dijon senf

 • 1 žlica

  javorov sirup

 • 1 žlica

  balsamico ocat

 • 1 čajna žličica

  slatka paprika

 • 1 čajna žličica

  košer soli, plus više za začin

 • 1/4 čajna žličica

  svježe mljeveni crni papar, plus više za začin

 • Svježa timijan, za ukras

 • Creamy grits, rezanci od jaja ili pire krumpir, za posluživanje (izborno)

Pecite govedinu suhom papirnatim ručnikom i velikodušno grizite sol i papar.

Postavite veliku nizozemsku pećnicu ili tešku tavu od srednje visoke do visoke topline. Dodajte slaninu i kuhajte dok se neki masni proizvodi ne počnu stvarati i počinje se okretati zlatno-smeđim. Gurajte slaninu na strane i dodajte govedinu. Svoje obje strane sve do zlatno-smeđe, oko 10 minuta po strani. Premjestite sve meso u zdjelu 6-quart sporije kuhalo.

Izlijte sve osim 2 žlice masnoće slanine. Smanjite toplinu na medij. Dodajte luk i kuhajte dok se ne počnete omekšati, oko 5 minuta. Ulijte nekoliko žlica pileća juha i pocrnite, kuhajući bilo koji od smeđih komadića s dna posude. Prelijte luk i posadite sokove u zdjelu spore štednjaka.

U zasebnoj zdjeli, umiješajte ostatak pileća juha, Dijona, balsamskog octa, javorovog sirupa, paprike, soli i papra dok se ne sjedinite. Ulijte tekuću smjesu preko pečenja. Pokrijte i kuhajte na LOW postavku dok se meso ne raspadne i topljivo je natječaj, oko 8 sati.

Premjestite pečenje na posudu za posluživanje ili pladanj i pokrijte aluminijskom folijom. Ulijte tekućinu za kuhanje u veliku posudu za kuhanje i iskuhajte. Kuhajte dok se masno tkivo ne smanji na željenu debljinu. Izrežite pečenje na komadiće i prelijte vruće sos. Poslužite s kremastim pšenicama, rezancima od jajeta ili pirećim krumpirom i / ili pečenim mrkvom.

Recipe Notes

Rezovi govedine: Govedina za guljenje s ramena je idealno meso za pečenje. Rezovi goveđeg mesa mogu ići po mnogim imenima: roštilj s roštiljem od 7 kosti, pečenje noža, pečenje s pahuljicama, pečenje na leđima, prženje lončastog pečenja, pečenje ravanog željeza i pečenje s križanjem. Odaberite bilo koju veličinu i oblik koji odgovara vašim potrebama. Ispitala sam se s roštiljem bez kostiju od pola kilograma.

Napravite u nizinskoj peći: Pripremite meso i povrće za roštilj kako je rečeno, a zatim stavite sve sastojke u nizozemsku pećnicu. Pokrijte i pecite preko vrlo male topline (ili u pećnici od 325 ° F) sve dok pečena posuda ne bude nježna. Vrijeme kuhanja bit će smanjeno, pa počnite provjeravati pečenje nakon otprilike 2 sata.

Skladištenje: Ostaci ostaju do 4 dana pohranjeni u hermetični spremnik u hladnjaku.

(Slika: Nealey Dozier)