Protein Pick-Me-Up: 10 smarta sätt att få en middagsförstärkning

(Bildkredit: Emma Christensen)

Tre klockor verkar vara tiden varje dag när jag faller i den fruktade mitt eftermiddagnedgången. Min energi svimmar, ibland mumlar min mage och jag behöver lite eftermiddag pick-me-up för att hjälpa mig att slå på mig.

När din eftermiddagssjuka träffar, tänk noga på vad du når till. Och viktigast av allt, gå bort från automaten! Dessa snacks kanske se frestande, men det finns bättre val. Vad du behöver är ett proteinfyllt mellanmål för att ge dig den boost som kommer att bära dig genom eftermiddagen.

Hur man kokar ägg perfekt varje gång

(Bildkredit: Leela Cyd)

Dra ut dig själv från middagsnedgången med en av dessa proteinförpackade mellanmål!

1. Stallost: Bara en halv kopp 2% stallost fylls med protein. Om du har ett kylskåp handy är detta ett smart mellanmål.

2. Bränd Edamame: Du kan ha försökt ångad edamam, men har du någonsin ätit dem rostade? Inte bara är detta härliga snygga supermissbruk, det är också perfekt för toting till arbete eftersom det inte behöver kylas.

→ Recept: Rostad Edamame med Sea Salt och Cracked Black Pepper

3. Grekisk yoghurt: Oavsett om du går för original eller fruktsmak, är grekisk yoghurt ett bra mellanmål att bära dig genom eftermiddagen. Vill du ha ett extra proteinförstärkande? Tillsätt det med några mandel eller valnötter!

4. Nötsmörsmör: Ta en sked och gräva i, eller om du föredrar, var lite mer värdig genom att sprida den på några kakor, skivade äpplen eller selleri stjälkar.

→ Recept: Hemlagad jordnötsmör

5. Hemlagad Granola Bars: Jag älskar hemlagade granola barer eftersom du kan anpassa dem med alla saker du älskar. För en extra boost, fyll dina barer med havre, quinoa, nötter och frön.

→ Recept: Kakaohasselnöt Granola Bars med torkade figurer

6. Rostade kikärter: Om du befinner dig för något krispigt och krispigt, som chips, försök byta det med rostade kikärter istället. Det bästa är att du kan smaka dem med din favoritblandning av kryddor.

→ Recept: Rostad Curried Kikärter med Rosemary och Thyme

7. Hummus: Hummus är till stor del tillverkad av kikärter, en annan proteinrik mellanmål. Bonuspoäng för att använda fräscha grönsaker för doppning!

8. hårdkokta ägg: De är inte bara till frukost! När du behöver en seriös pick-up, är det lilla men mäktiga hårdkokta ägget det proteinfyllda mellanmålet för att vända din dag.

9. Linser: Kasta dem i en snabb sallad och packa dem i en Tupperware-behållare för att ha hand när hungern slår.

10. Hemlagad Jerky: Nej, jag pratar inte om de alltför bearbetade pinnarna av kött. Det här är så mycket bättre! Allt du behöver är kött (biff och kalkon fungerar riktigt bra), en enkel marinaden och tid i ugnen.

→ Recept: Hemlagad Jerky

Vad är din go-to snacks när du behöver en mid-afternoon pick-me-up?

Uppdaterad från ett inlägg som ursprungligen publicerades i maj 2012.