På att dricka en hög med grönsaker till middag

Det är fortfarande januari, Eating Light månad på Kitchn, och jag ska fortfarande prata om sätt att äta ljus utan att nämna sallader eller gå ner i vikt, vilket är vad det känns som de flesta kulinariska publikationerna blev poetiska varje januari.

Om du inte trodde att jag var nötter förra veckan, pratade om att äta i tystnad och andra förslag på temat att äta lugnt, kanske du efter den här veckan.

Förra veckan missförstod många människor mina förslag och pooh-pooh’d dem. Jag lägger bara fram några idéer för att ändra hur du tittar på din mat och din matlagning, säger inte att det finns en rätt eller felaktig väg och inte alls tyder på att du gör några ändringar permanent. Livet är ett experiment, och matlagning handlar mycket om experiment. När du försöker förändras det ibland. Öppningar avslöjar sig själva.

Så vidare till den tre-pund höget av grönsaker ovanför som jag förvandlades till våra trettio flytande ounces middag igår kväll. VAD??

Juice. Om du har en juicer, bjuder jag på dig att damma av det och springa några färska grönsaker och frukt genom den. Försök att ha en juice för lunch eller middag när du inte är för hungrig. Vänta innan du avvisar tanken (“juicer är dyra!” … “det är inte hälsosamt!” … “min familj kommer aldrig att gå för det!” …) hör bara ut mig.

Dricka (eller äta, jag ger dig en idé för en juicer-mindre “juice” nedan) En stapel grönsaker för en måltid är bara ett sätt att ge kroppen en paus, samtidigt som den ger näring. Och förresten, juicers är också bra för att göra koncentrerade baser för soppor och såser. Jag suger ibland en hög med kale och limmar den i en sås med ett förtjockningsmedel, som potatis. En juicer är ett bra verktyg för vegetarianer. Det finns en inledande investering, men om du verkligen använder den, betalar den för sig över tiden.

Ingen juicer och vill fortfarande experimentera med denna typ av lätt måltid? Vissa kraftfulla bländare, som Vita-Mix, tar hand om det för dig. Eller bara laga allt: Ta din hög med grönsaker och simma dem i vatten eller lite grönsakslager. De svåraste (morötterna, betorna) går först, ner till de mjukare bitarna och sedan de lummiga bitarna. Skär allt i bitar i bitar och koka tills det är ömt. Ljusa din soppa med en spruta av citron. En liten strö av havssalt kan hjälpa till med det. Njut av en städning, lätt måltid. Gå sedan tillbaka till din pasta och stek kycklingar.

Trycket vi lagar mat och matälskare känner för att skapa en gourmetmat varje natt kan ibland vara överväldigande. Vi är upptagna, vi har familjer och sociala liv. Försök, även om det bara är en gång i de få dagarna kvar i denna månad att äta ljus, att hoppa över att sätta ihop en utarbetad måltid, och istället för att nå ut-eller ut-alternativet, äter (eller dricker) något väldigt enkelt.

Nästa sak du äter smakar desto bättre, och du får mer plats i några sekunder.

När det gäller juicer själv: Jag har haft en juicer i många år, vilket var en verklig smärta att använda men varje gång jag skulle komma in i en juicing kick och göra mig en lång, skummig grön drink för en mellanmål varje dag för en veckan rakt, eller ens ersätta lunch eller middag med en juice om jag inte kände mig för hungrig. För ett år sedan sa juicer, Omega 9000, äntligen och min juicetid var över.

Sedan berättade våra vänner över på Breville om deras sortiment av juicers, så jag bestämde mig för att ge Ikon Multi-Speed ​​Juice Fountain ett försök. Vilken maskin: snabb, inte för högt, hoppar inte som en överbelastad tvättmaskin, och är relativt lätt att rengöra. Den enda nackdelen är att det har ett ganska stort fotavtryck så att du behöver ett bra utrymme att lagra det om du, som du, inte är välsignad med oändlig motståndsutrymme.

• Breville Ikon Multi-Speed ​​Juice Fountain (Amazon, $ 179,99)

En version av det här inlägget skickades ursprungligen till våra e-postabonnenter igår. För att få Sara Kates veckoslut, anmäl dig i kolumnen till vänster eller klicka här. Något gott kommer att komma i din inkorg varje torsdag.

Apartment Therapy Media gör sitt yttersta för att testa och granska produkter på ett rättvist och öppet sätt. Denna produktrecension har inte sponsrats eller betalats på något sätt av tillverkaren eller en agent som arbetar på deras vägnar. Tillverkaren tillhandahöll produkt för provning och granskning. Synpunkterna som uttrycks i den här översynen är i största möjliga utsträckning personliga synpunkter från granskaren.