Ovaj Cheesy Spaghetti Squash savršen je za Dan zahvalnosti

(Image kredit: A Couple Cooks)

Ako mac i sir nisu dio vašeg zahvalnosti, to bi trebalo biti. I ako jest se redovito se pojavljuje na blagdanskom stolu, razmislite o tome kako se ovo umiješanje na klasiku ove godine. Izrađen od špageta, umjesto stvarne tjestenine, ovaj recept nudi predah od mora ugljikohidrata, a još uvijek je bogat i ugodan.

Ako imate ljudi bez glutena koji vam se pridruže za Dan zahvalnosti, ovo je savršeno jelo za napraviti. Umjesto tradicionalnog rouxa od pšeničnog brašna, ovaj recept zahtijeva da kukuruzni škrob zgušnjava umak.

I prije nego što se brinete da je to previše uvršteno u kategoriju “zdrave hrane”, znajte da se šećer od špageta bacaju s maslacem, mlijekom i Gruyèreom prije no što se vrši više sir i pečenje u pećnici. To sigurno neće okusiti poput mačića i sira koji ste odrasli jesti, ali jednako je kremast i ukusan.

Najbolji dio ovog jela? Dolazi sa svojim posuđem! Jednostavno ga dovedite do stola u špageti slatke kože i imate jednu manje pravi zdjelu brinuti o pranju nakon velikog obroka.

Više Spaghetti Squash Recipes od Kitchn

  • Španjolski špageti
  • Špageti s okusom šparoga, ricotte, limuna i timijana
  • Špageti Squash Taco Pie

Nabavite recept: Špageti Squash Mac i sir od A Couple Cooks