Nema više plastične folije: Što o pečenju?

Obrišite tijesto čvrsto u plastičnom foliju. To su poznate upute pekarima u kući, a čak ih uključujem u svoje recepte ovdje na Kitchnu. Iako ne upotrebljavam plastičnu foliju za mnoge svrhe, osim hlađenja tijesta, kolača i kolača, uvijek tražim načine kako bi kuhinja bila ekološki prihvatljiva i sada kada su plastične vrećice i papirnati ručnici uglavnom izvan slika, okrenuta sam se plastičnom folijom…

Za većinu namjena, plastični omot može se zamijeniti spremnicima, aluminijskom folijom ili pokrivačima za višekratnu upotrebu. Ali što je s tijestom tijesta, koji često treba biti zamotan i ohlađen u hladnjak ili zamrzivač?

Vosak papir i pergameni papir su zelenije alternative, sve dok su nebijeljeni i ne sadrže premaze na bazi nafte. Međutim, papir ne nudi najžešći omot, i brinem se da se tijesto isušuje. Je li plastična obloga doista najbolja opcija, ili sam samo uvjetovana misliti da jest? Sigurno su pekari napravili savršeno korijene pita prije izuma plastičnog omotača!

Stoga se obratim tebi, dragi čitatelji. Imate li iskustvo hlađenja tijesta bez korištenja plastične folije? Što dobro funkcionira? Postoje li slučajevi u kojima bi vam bilo teško odbaciti plastičnu foliju?

povezan: Alternativa plastičnoj foliji: Abeego stanovi

(Slika: Faith Durand)