Neizbježno iznenađenje u organskom kukuruza: crvi!

Organski kukuruz s tržišta poljoprivrednika pouzdano je slađi i ukusniji nego uobičajeno kukuruzni supermarket, ali jedan od nedostataka je uklanjanje leša i pronalaženje jezivog, puzavog crva. Koji su ti crvi i kukuruz koji se mladi na još uvijek siguran za jesti?

Crvi, zvane kukuruzni čvorovi, jedan su od najvećih glavobolja za uzgajivače organskog kukuruza, jer ih je iznimno teško spriječiti upotrebom održivih postupaka. Kukuruzni pupoljci su larvalni oblik odrasle moljca, koja postavlja jedno jaje u zelenu svilu kukuruznog stapa. Jaja izlegu i crv se hrani sa svilom kukuruza oko dva tjedna, na kraju na kraju naših košara na tržištu.

Pronalaženje kukuruzne šupljine, dok razbijaju uho kukuruza je gadno iznenađenje, ali sam kukuruz dobro je jesti. Samo bacajte crv i odrežite zahvaćeni dio uha prije nego što ga koristite. Kad kupujem za organski kukuruz, pokušavam zaviriti ispod svile kako bi se osiguralo da nema previše oštećenja sluha. Iako to nije opasno, prevelika šteta znači da plaćate obrok od usana, a ne svoje!

Imate li savjete za izbjegavanje sluzavica kada kupujete organski kukuruz?

Povezano: Grasshopper Tacos: Dobro jesti ili previše masti?

(Izvorno objavljen u srpnju 2011.)

(Slika: Flickr član NeoGaboX licenciran pod Creative Commons)