Naturligtvis Glutenfri: 5 Flatbreads från hela världen

Det finns många ställen i världen där, åtminstone historiskt sett, vetet inte har varit en stor gröda. På dessa ställen hittar vi läckra platbröd från saker som majsmjölk och jäste linser. Här är fem av våra favoriter att göra hemma.

1. Corn Tortillas från Bless Her Heart – Kan du tro att allt du behöver för att göra majs tortillas är finmalet masa (majsmjöl) och vatten? Fräscha tortillor är perfekta för att förpacka runt våra favorit taco fyllningar, och daggamla tortillor kan kryddas i chips eller läggas till varma soppor.

2. Masala Dosa – Ris och Lentil Crêpes från Epicurious – En häft av sydindiska köket, dessa ömma omslag av ris och linser är utsökta med karriärer av alla slag.

3. Injera från kocken i dig – Injera är en svampig etiopisk platbröd gjord med teffmjöl och väl värt de flera dagarna som krävs för att göra degen och låt den jäsa. Den används nästan som en ätbar tallrik; kanterna slits av för att skopa upp maten staplad i mitten.

4. Kikärter Socca från David Lebovitz – Vi har länge varit fans av detta krispiga, beroendeframkallande stekbröd från södra Frankrike. Det är nästan mer av en cracker än ett bröd, verkligen. Det är bra på egen hand, som en skål eller med soppa och sallad.

5. Bovete Crêpes från Bon Appétit – Finns i norra frankrike och delar av östeuropa är crêpes gjorda av bovete mjöl ett fantastiskt välsmakande alternativ till den sötare version som vi ofta har till frukost.

Vilka andra naturligt glutenfria platta har du upptäckt?

Relaterad: Laksa till Locro: kryddiga soppor från hela världen

(Bilder: Corn Tortillas / Välsigna hennes hjärta, Masala Dosa / Romulo Yanes / Epicurious, Injera / Flickr medlem avry xvx licensierad under Creative Commons, Socca / Faith Durand och Buckwheat Crêpes / Misha Gravenor / Bon Appétit)