Meso / Un-Meat: Cook Beirloom grah večeras!

Bilo da jedete meso ili ne, sirovi grah je jedna stvar s kojom bismo se svi trebali složiti. Heirloom grah, zahvaljujući dijelom fenomenalno popularnim grahima Rancho Gordo, vidio je ogromnu renesansu posljednjih nekoliko godina. Naučili smo da grah može biti toliko mnogo više od gustih napunjenog punila za tacove i juhe. Oni mogu biti bogati, mesni, kremasti i puni okusa sami.

Zapravo, upravo danas bili smo toliko inspirirani pjesmom NY Timesa o Steveu Sando i Rancho Gordo da smo istaknuli lonac graha za potapanje!

Jučerašnji je album predstavio Stevea Sandoa i njegovu prepadan smisao za humor. Očigledno je imao vrlo javnu špijun s osnivačem Slow Fooda; on je rekao da je favorizirao da nestaje hranu i da se zajedno s njima razgovaraju o novčanicama. ” Dječak. U članku se ističe uspjeh Rancho Gordo i Steveova oduševljenog zagovaranja Novog svijeta i hrane za nasljedstvo. Ostatak članka možete pročitati ovdje:

• Izvješće o terenu: Kunderkultura graha, Christine Muhlke

Dugo smo bili veliki ljubitelji ovih graha; možete vidjeti rani intervju s Steveom koji smo vodili prije nekoliko godina: Rancho Gordo New World Specialty Food.

Ali još uvijek ne kuham grah onoliko često koliko bih htio. Srećom, taj članak me potakao da bih večeras dobio lonac spreman za improviziranu večeru. Još je bilo vremena da se grah pojede i kuhati nekoliko sati prije večere. To su kremasti blijedi grah Mayacoba iz Rancho Gordo; Planiram ih kuhati s lukom i češnjakom sve dok ih mekana, a zatim ih samo bacati svjetlom vinaigrette i nekim biljem. Napravit će odličnu prilogu nekom piletinu, ali oni bi također bili velika vegetarijanska večera sama.

Ako želite probati grah grah (sa ili bez mesa!), Ovdje je nekoliko prošlih recepata koje treba probati, a neke od njih iz Sandoove nove kuharice Heirloom Beans (pročitajte našu recenziju ovdje).

• Borlotti grah u umaku od rajčice s kremastom polenta
• Florida maslac grah s karameliziranim lukom i bakonom
• Talijanske zobene grah s tunom
• Bosiljka parmezana
• Kako kuhati grah

Koja je posljednja stvar koju ste napravili s grahom?

(Slika: Faith Durand)