Med Gina Homolka’s Cookbook, kommer du inte att tänka

(Bildkredit: Coco Morante)

Kokbok: Skinnytaste Cookbook: Lätt på kalorier, Stor på smak av Gina Homolka

Helhetsintryck: Vill du släppa några pund medan du fortfarande matar dina familjens måltider, kommer de att njuta av? Skinnytaste Cookbook är din nya bästa vän.

Blogger Gina Homolka visar läsare att när du lägger en hälsosam vridning på traditionellt övergivna recept, behöver matlagning med låg kalori inte betyda tråkig mat. Även om du är en nybörjare i köket, kommer hon försiktigt att knyta dig till att arbeta med färskvaror, hela korn och andra minimalt bearbetade ingredienser. Med den här välorganiserade, förnuftiga guiden vid din sida ligger en livsstilsreparation bra inom dina möjligheter.

Recept jag försökte

  • Grekisk-a-licious Äggvit Omelett, s. 33
  • Kanelburad Butternut Squash Soppa, s. 60

Matlagning från Skinnytaste Cookbook

När du bläddrar till första sidan i varje receptsektion märker du att varje recept har en eller flera färgkodade ikoner. Rätter är utrustade med etiketter för följande kategorier: vegetarisk, glutenfri, snabb (klar i 30 minuter eller mindre), frysfri och långsam spis. Detta är mycket användbart för måltidsplanering, och lägger till ett helt extra lager av praktiska egenskaper till det som redan är en välorganiserad bok.

I varje avsnitt hittar du recept för att glädja bara om varje smak. Homolka’s recept drar sig från många olika världskocker, och du kan gå söt eller smaklig, köttig eller köttfri, beroende på dina preferenser.

Det finns så mycket bra saker i denna kokbok. Om du är ny för hälsosam matlagning, ta hand om “snabb” och “långkokare” recepten först – de kräver minst arbete och ger bra resultat. Fans på Skinnytaste-bloggen hittar 125 helt nya recept utvecklade speciellt för boken, samt 25 gamla favoriter.

Grekisk-a-licious Äggvit Omelett, s. 33

(Bildkredit: Coco Morante)

Jag hade glömt om äggvita omeletter tills jag upptäckte receptet i den här boken. Det påminde mig hur bra de kan vara när de viks runt en smakfull, vegetabilisk fylld fyllning. Homolka’s recept består av en blandning av spenat fuldad med smulad feta, tärnade tomater och färska örter – den första förkrollen gjorde min hjärna upplyst och ropade “Spanakopita!” Faktum är att skålen återkallar smaken av den mycket rikare och mer eftergivna maträtten.

Kanelburad Butternut Squash Soppa, s. 60

(Bildkredit: Coco Morante)

Jag brukar vara på autopilot när jag stekar en panful av kubad butternut squash, belägga den med en generös mängd olivolja, salt och slipad peppar. I detta recept fick Ms Homolka mig att göra någonting jag aldrig hade gjort – steka en squash utan olja. Det tog ett hopp om att kasta den torra, kryddade squashen i ugnen utan något tillsatt fett, men det kokade bara bra. Vem visste?

Mitt enda käft med detta enkla, tillfredsställande sopprecept är att instruktionerna kräver mycket mindre buljong än vad som verkligen behövs. Använd rekommenderade 2 1/4 koppar, och du kommer att sluta med en kruka med något som liknar barnmat. Även med en hel kvart buljong var soppen för tjock för min smak. Användning av rätt mängd vätska ökar natriumtalet på detta recept betydligt, så du kanske vill använda en låg natriumbuljong eller använd halvvätska, halvvatten om du tittar på ditt saltintag.

Vad kan vara bättre

Det är svårt att granska en kokbok som i stor utsträckning fokuseras på familjebordet utan att tänka på det i samband med din egen livsstil, och utan att jämföra ditt eget hem till författarens. Ms Homolkas tillvägagångssätt arbetar för sin familj, som har tur att ha henne i roret i köket. De fotogena homolkasna förekommer i en handfull söta, avslappnade men tydliga porträtter i hela boken, och receptfoton är enkelt stylad och fotograferad för att matcha.

Beroende på vilket humör du är i, kommer du antingen att hitta allt detta inspirerande och strävande, eller avskräckande och orealistiskt. Detta är en av en deluge av beatifically-stylade kokböcker med en glad, skrivbar stil som publicerats de senaste månaderna – Skinnytaste Cookbook är bara så Söt att det är lätt att säga upp det som all stil och inget ämne. Att beskriva disken som “perfekt”, “så beroende” och “för-god-att-vara-sant” sätter upp även en lite kynisk läsare att vara mer än lite skeptisk till resultaten.

Jag är glad att jag gav den här boken en chans snarare än att bara döma den genom sin dyrbara presentation. Den innehåller en sureit av smarta tekniker för att dra extra kalorier ur traditionella recept, och i stort sett ser varje mat ut som något jag skulle vilja äta. Skulle jag använda det mer om det var spiralbundet, mindre viktigt eller rörigt med vackra bilder och med färre tvåsidiga recept som spänner över intilliggande sidor? Förmodligen. Kanske är det bara jag, men med tanke på innehållet skulle jag hellre ha en praktisk, bekväm att använda kokbok än ett soffbordstom. Jag kan inte tänka mig att visa en kaloribokbok i mitt vardagsrum, oavsett hur vacker det ser ut.

Final Takeaway

Jag ser fram emot att laga mat genom mer av recepten i denna kokbok – särskilt avsnittet Meatless Mains kallar jag mitt namn. Quinoa-fyllda paprika (s. 242) verkar omöjligt ostlikt och gott för ett lågt kalorirecept, men jag är villig att satsa att de kommer att bli lika bra som de låter.

När jag lagt ner mina hertigar och vred gick över hela kruset, fann jag mycket att älska. Jag kommer att införliva mer torrbryggning, långkokning och äggvita och äta i min diet denna högsäsong för att balansera alla de festliga måltiderna som ligger framåt. Tack, Gina, för att dela den förnuftiga strategin som hjälper dig att hålla dig frisk och din familj välmående.

Hitta boken på ditt lokala bibliotek, oberoende bokhandel eller Amazon: Skinnytaste Cookbook: Ljus på kalorier, Stor på smak av Gina Homolka

Apartment Therapy Media gör sitt yttersta för att testa och granska produkter på ett rättvist och öppet sätt. Synpunkterna i denna recension är personliga synpunkter från granskaren och den här produktrecensionen sponsrades eller betalades inte på något sätt av tillverkaren eller en agent som arbetade på deras vägnar. Tillverkaren gav emellertid oss ​​produkten för provning och granskning.