Livsmedelssäkerhet: Är det säkert att beställa Hamburgare Sällsynt?

Beviljad vår har knappt fått fotfäste i många delar av landet, men vi börjar redan dagdrömma om sommar och hamburgare på grillen!

Många av oss gillar en bra medellång sällsynt burger: rörledningar varm, krispig och salig på utsidan, saftig och rosa i mitten.

Men med alla nötköttsåterkallelser och slakterierskräcker de senaste månaderna undrar vi om det är dags att vi ändrade vår order.

Den primära livsmedelssäkerhetsfrågan med köttfärs är naturligtvis den E coli bakterie. Normalt bor dessa bakterier endast på köttets utsida och dödas när köttet seares. Det är därför bra att beställa en sällsynt biff utan risk att bli sjuk.

Problemet kommer när nötköttet är markerat och vävnad som var På ytan blir churned tillsammans med det inre köttet, vilket effektivt sprider eventuella ytbakterier genom hela köttet.

För att vara säker måste allt köttfärs tillagas till 155 grader Fahrenheit för att döda alla bakterier.

Om du verkligen vill ha en sällsynt burgare eller bara vill minska risken för sjukdom, köper du köttet från kända leverantörer (som lokala och ekologiska jordbrukare) där du är säker på att de upprätthåller säkra slaktpraxis. Risken minskar även om du maler ditt eget kött hemma innan du lagar matet. Du kan göra det med en Cuisinart köttkvarnfäste eller till och med med några pulser i din matberedare.

När vi äter ute, kantar vi på försiktighetssidan och har börjat beställa våra hamburgare kokta medium. När vi äter på en bra matsal där de antingen maler sitt eget kött internt eller köper kött från lokala gårdar, känner vi oss lite säkrare och frågar efter lite rosa på insidan.

Vad tror du?

(Bildkrediter: ehow.com)