Livsmedelssäkerhet 101: Hur man avfrostar fryst kött

Med USDA-nötköttet återkallar fräscha på våra tankar, borstar vi på våra egna livsmedelshanteringsmetoder.

Vet du hur länge du kan lämna den potatisallad på din buffé innan du behöver gå tillbaka i kylskåpet? Vad sägs om det rätta sättet att tina frusna kött?

Om du inte är så säker, inga bekymmer: vi gör en Food Safety 101-kurs resten av veckan för att hålla dig och dina gäster nöjda och hälsosamma. För att svara på våra frågor om livsmedelssäkerhet vände vi oss till en vanlig matlagningsskola: ServSafe Coursebook, fjärde upplagan publicerad av National Restaurant Association Educational Foundation.

Vi pratade redan lite om hur länge du kan lämna kokad mat utan kylning, och nu tittar vi på det bästa och säkraste sättet att tina fruset kött.

Upptining av frysta kött (och nej, lämnar det på disken är inte en av dem!):

Det absolut bästa sättet att tina fryst kött är att lämna det i kylskåpet tills det är helt upptining. Om du är crunched för tid, ta köttet ur det paketet, lägg det på en tallrik och placera det under kallt RUNNING vatten. Detta bär bort eventuella bakterier som redan är närvarande eller som växer på köttets yta och töjer försiktigt köttet på cirka 20 minuter (för små skär) eller en timme eller två (för stora nedskärningar).

Du kan också säkert tina kött i mikrovågsugnen, men var försiktig eftersom din mikrovågsugn faktiskt kan börja koka köttet innan det är helt upptinat.

Mer om livsmedelssäkerhet
• Fem andra regeln
• USDA Ground Beef Recall
• Var är det säkra nötköttet?
• Den samvetsgranna kocken: The Farm Bill Food Battle
• Textmeddelande för säker fisk

Det här är Emma, ​​som är upptagen för en av våra nya författarpositioner. Välkommen Emma!

(Bildkredit: Foodland)