Kako pronaći svoju vlastitu jadransku farmu

Kolača od jagode prošlog tjedna imali smo sanjariti cijeli vikend o tome kako se zaklanjaju na toplom ljetnom suncu, ispuštajući zrelu, sočan bobicu iz reda koji se proteže ispred nas i odmah ga puknu u usta.

Ako nemate vlastiti vrt, sljedeća najbolja stvar je izlet na selo – vaše vlastite farme gdje su bobice slatke i cijene su u pravu.

Posebno smo voljeli donijeti djecu na odabir putovanja, budući da ispunjavaju čudo s bogatim bogatstvom pred njima. Za djecu u gradu, to znači sobu za trčanje i igranje izvana, i bolju povezanost s mjestom njihove hrane. Ali budući da će sigurno jesti gotovo onoliko koliko ih je stavila u košaricu, posebno je važno pronaći dobru poljoprivrednu farmu.

Pick Your Own je veliki resurs, usprkos nespretnom dizajnu. Omogućuje vam pretraživanje države. Mnogi od uzgajališta nisu organski, ali oni koji su, označeni su kao takvi. Također možete nazvati poljoprivredni odjel državne uprave, koji bi vam trebao biti u stanju reći o vašim farmama od jagoda kod vas.

Ovdje u New Yorku, najbliža organska pick-your-own farme od jagoda koje smo našli Thompson Finch, oko dva sata od grada. Poznaje li netko bliže farme?

Sezonska jagoda vrhunac je u Kaliforniji, tek počinju na dubokom jugu, a ovdje na sjeveroistoku, neće stići još nekoliko tjedana. Pitamo se hoće li ovaj zadnji hladni kišni vremenski slijed kasnije odgoditi. Dakle, svakako nazovite farme prije nego što odete, kako biste bili sigurni da su otvoreni za branje.

A ako niste ljubitelj jagode ili nemate neku farmu u blizini, nemojte očajavati. Uvijek postoje trešnje, breskve, jabuke, bundeve … Popis nastavlja.

Povezano: Jeste li ikada bili na turneji??

(Slika: Flickr član Mexicanwave licenciran pod Creative Commons)