Kad jedem zdravo, to je zato što sam pripremio ove 5 hrane unaprijed

Najbolji način za rezanje lubenice

(Slika vjerovanja: Faith Durand)

Svi znamo da je priprema najveća pomoć za zdravu, ali jednostavnu i praktičnu prehranu – no želite definirati zdrav za vaš određeni stil života. Radim na prepiranju više hrane i olakšavam sebi na zdravih, hranjivih načina.

Evo pet stvari koje, za mene, čine razliku između jela zdravih kao što sam ga definirala, i … ne.

Topla francuska salata od lana s bobicom i ljekovitim biljem

(Slika vjerovanja: Faith Durand)

Početkom ljeta dobro sam pogledala na jelo i shvatila da nisam jedući način na koji bih htio. Gle, ja sam snacker. Radim cijeli dan kod kuće i previše se apsorbiram da ustaneš i popravim pravi ručak. Dosegnem za sve što je najlakše i najugodnije – velika ploča kruha s maslacem od kikirikija kao uobičajeni odgovor. Ništa nije u redu s maslacem od kikirikija i kruhom, naravno, ali stvari su bile malo izvan ravnoteže.

Dok volim povrće i mislim o sebi kao nekome tko ih jede puno, stvarnost je rekla drugačije. Zato sam se usredotočio na dobivanje više povrća i bjelančevina u rotaciju snacka.

Evo stvari koje zaista čine razliku za mene, osobno. Volio bih čuti što zdrava hrana koju volite unaprijed unaprijed!

5 hrane koje volim pripremiti svake nedjelje

  1. Dinja – Imam slatki zub, ali smatram da lubenica ovo doba godine zadovoljava ga u potpunosti. Izrežem cijele lubenice i sakupljam sočne kocke u frižideru za jelo pred teretanom ili poslije večere. Isto vrijedi i za melone od melone i melodije; oni su ljeto liječiti jeli li ih ovako ili ovako.
  2. Stakleni štapići – Moj osnovni pripravak za snacking. Znam da svatko ne voli celer, ali smatram da je krvarenje super osvježavajuće, a to je dobra folija za bogate proteine. Izrežem cijelu glavu celera odjednom i pohranjujem štapiće u zdjelu vode da ih zadržim svjež.
  3. Hummus ili lagano jagurt Dip – Kad imam dodatnog vremena, napravim veliku količinu humusa ili baba ghanousha. Kad je tjedan zauzet, u trgovini pokupim posudu za umak od jogurta. Ovaj plus celerni štapići potpuno obrađuje moje snack potrebe tijekom radnog dana.
  4. Kuhana jaja – OK, ali što je s doručkom? Imam novootkrivenu ljubav prema kuhanim jajašcima, zahvaljujući našem nedavnom udžbeniku o kuhanju na bilo kojoj razini doneness. Volim moja glupa i mekana kuhana, tako da sam početkom tjedna kuhala pola tuceta i pojela ih s tartufom za doručak. Tako zadovoljavajuće.
  5. Lizalica ili grah salata – Što se tiče ručka, saloni za usjeve su mi u posljednje vrijeme popravili. Grah i druge mahunarke imaju pristojan protein i vlakno, koji vas ispunjava i zadovolji vas. Zdjela od srdele salata od lenticona me drži cijelo poslijepodne.

To je moj popis za Nedjeljnu pripremu, a sve dok se ja držim, na sebi jedem puno više voća, povrća i drugih hranjivih stvari.

Ali to je samo ja – što je s tobom? Što je na Vašem osnovnom popisu za zdravu prehranu?