ja! Här är 6 Glutenfria Öl som inte suger

(Bildkredit: Casey Barber)

Jag anser mig själv som en lycklig tjej. Min kärlek till öl är inte begränsad av allergier eller känsligheter, och jag knackar på mitt stora träslaktblock varje morgon som jag kan smaka utan straffrihet.

Saken är att alla borde vara så lyckliga. Och som en professionell öldrinkare med ett rättvist antal vänner som har (med nödvändighet eller fri vilja) tagit gluten ur deras dieter under de senaste åren, tro mig, jag har hört alla klagomål om försök att hitta en verklig anständigt glutenfritt brygga.

Lyckligtvis verkar det som att kreativitet och teknik äntligen hamnar på ölälskarens smakprov – utan tvekan förhöjt av den växande marknaden för allting som är ätbart, drickbart och glutenfritt. Brewers pressar sig att använda alternativa korn och fermenterbara ingredienser som spelar bra med humle och jäst, och jag kan med säkerhet säga att det nu finns ett antal glutenfria öl där ute som inte suger.

Några av de glutenfria öl erbjudandenen på hyllorna smakar otroligt identiska med deras gluten-fulla motsvarigheter, medan andra går för oväntat ursprungliga smakprofiler som fortfarande är helt tillfredsställande för att tillverka ölfläktar. Här är sex av de bästa jag har provat, bland annat några radarbröd som är värda att söka efter.

(Bildkredit: Casey Barber)

Sex Glutenfria Öl Du Älskar

  • I det ultimata blinda smakprovet, Skördare Brewings IPA-lista skulle passera med flygande färger i “Jag kan inte tro att det är glutenfritt!” kategori. Detta bryggeri i Oregon har en helt glutenfri sortiment av ales som använder kastanjer och bovete som en del av bryggningsprocessen. Denna nyfikna alkemi resulterar i en rotation av krämiga och hoppy öl att någon (icke-nut-allergisk) ölnörd skulle vara glad att dricka.
  • Likaså belgiska bryggeriet Greens ägnar hela sin produktion till den glutenfria sfären, och var och en av dess ales uppvisar kännetecknen för stora belgiska öl. Den prisbelönta Quest Tripel, med hirs, bovete, ris och sorghum, har stilens signatur kryddiga fruktighet, vilket ger den ren söthet utan metallisk eftersmak.
  • De som har blivit vana vid att dricka cider istället för öl kommer att hitta ett gott medium i Dogfish Head’s Tweason’ale – Brewed med sorghum sirap, buckwheat honung och jordgubbar, det är lätt fruktig med en snygg bit. Detta är en veranda som dricker öl om det någonsin var en; bonuspoäng om det finns en sval bris och en insjö också.
  • New Planet, ett bryggeriet i Colorado, som också ägnas åt glutenfri (och GMO-fri) öl ​​är rättvis stolt över sin bruna ale, som kommer igenom med en söt smak av kakao, kaffe och melass. Men bryggeriet visar sig vara en rad glutenfria ale-stilar, från hallon till gult till blondin till min favorit i gänget, säsongens orange och kanelkryddad belgisk ale.
  • Element Brewing kallar Plasma, Massachusetts-bryggeriets glutenfria erbjudande, en “skull – IPA”. Det är ett lämpligt namn för en något molnig öl med blommiga hopsedlar som är en bra parning för asiatiska livsmedel. Element endast brygger i stora format flaskor, så dela denna 9% ABV över en tallrik med Thai paddling med en vän eller två.
  • Geary är jagXNAY blek öl är en öl som är avsedd för parning med cheeseburgers, och dess skarpa bitter men malty profil kan bero på att det använder en populär enzymprocess för att bryta ner gluten i korn och vete. Enligt Gearys testas varje sats för att hålla glutenprocenter under FDA-tröskeln, men det är något som verkligen gluten-allergiska bör vara medveten om innan du försöker denna Maine-öl.

Har du hittat några glutenfria öl som gör att ditt huvud snurrar med lycka?