Čista čarolija od rajčice

BLT sendviči su uobičajena pojava ovdje u posljednje vrijeme. Kao i salate od rajčica i crostini – ne mogu se činiti dovoljno. Lokalne rajčice još su u ranom djetinjstvu u Seattleu, ali ako dođete do poljoprivrednih tržišta prvo, možete nabaviti neke. Tako sam upravo to činio – stvaranje i gomilanje i stvaranje velikih planova za rajčicu ove sezone. Prvo, pored uobičajenog i očiglednog izbora jesti ih sirovo na gotovo sve: krivim ih.

Došla sam do kraja u igri na rajčice koje su krvarile na ulje. Istina, samo prošli tjedan. Dugo sam bio obožavatelj rajčice za prženje pećnice da bih izvukao njihovu prirodnu slatkoću, ali ih je krvavim rukama jednostavno nikada nije dogodilo. Najčarobnija stvar se događa kada jedva pokrivate rajčicu u sloju maslinovog ulja s malo češnjaka i skuhavanjem ljekovitog bilja i pustite ih da se dobro okupaju u njemu za dugo vremena: postaju baršunasta meka i mirisna i krajnja suština ljeta. Ozbiljno, jeste li ih isprobali?

Možete napraviti rajčicu sa uljanim papirom s bilo kojom rajčicom koju ste dobili oko sebe. Cherry rajčice su prekrasne; rajčica od rajčice odrezak će raditi sjajno. Neki recepti zahtijevaju sporo pustošenje od 4 do 5 sati s pećnicom postavljenom na 175 ° F, dok drugi pomiču pećnicu na 300 ° F i upućuju da rajčice puše po 35 minuta.

Više volim negdje u pravilu, jer mi se ne sviđa da se pećnica satima u ljetnim mjesecima obično postavlja na pećnicu na 250 ° F, sezoni rajčice s malo soli i papra i položite ih u malu pečenje jelo. Onda ih pokrijem s maslinovim uljem i peku oko sat vremena ili dok se potpuno ne omekša.

Rajčice koje ćete izvući iz pećnice su nebeske žličice na vrhu piletine, ribe ili tjestenine. A ostalo ulje je divno whisked u vinaigrettes ili spooned na vrhu toplih zrna. Moj najdraži način da ih jedem? Ravno iz posude za pečenje. Jedan za drugim.

Nabavite recept → Maslinovo ulje pržene rajčice s špagetičkim slatkovodnim uljem na Cherry na mojoj Sundae

(Slike: Cherry on My Sundae)