Hur man lagrar äpplen för vintern

Om du slår upp ett billigt lantbrukshus eller gick äpple plockar i höst, kan du ha kommit bort med en summa äpplen. Du kanske, som vi, undrar hur du ska hålla dessa äpplen färska så länge du kan. Här är vad vår lokala äppelbonde berättade för att lagra äpplen för vintern.

• För varje 10 grader över 30 ° F minskar äpplarnas livslängd dramatiskt.

• Du vill inte att äpplens temperatur sjunker under 30 ° F, för det kommer att göra dem frusna och vända sig till mush när de tinas. Deras cellväggar kommer alla att kollapsa.

• Därför lagras äpplen bäst någonstans runt 30-35 ° F, i en fuktig miljö.

• Om du förvarar äpplen i kylskåpet, placera dem inuti en skarpare lådan och lägg en lite fuktad pappershandduk ovanpå äpplen.

Lite mer forskning lärde oss också att äpplen är en av de få frukterna som verkligen dra nytta av att lagras i kylskåpet så fort som möjligt. Håll dem i den skarpa lådan med ovannämnda fuktpappershandduk, eller håll dem i perforerade plastpåsar i en kall skod eller källare.

Vi upptäckte också sanningen om det gamla ordspråket: “En dålig äpple rottar hela gänget.” Äpplen ger bort mycket etylengas, och så kommer bara ett mörkt och ruttande äpple att ge tillräckligt för att snabbt mogna (och rotna) de andra. Om du har några blåmärken eller mjuka fläckar på ett äpple, ställ det åt sidan för att äta. Förvara inte med de andra äpplen.

I slutändan, om du planerar att lagra mycket äpplen för vintern, leta efter fasta, långvariga äpplen. Dessa är vanligtvis tjockhudade, tårta äpplen. Vi har haft stor framgång med Rom-äpplen; de varade i februari ett år. Melrose, Fuji och Granny Smith är andra exempel på vinterns äpplen som kommer att hålla sig långt in på våren när de lagras ordentligt.

Har du någonsin sparat äpplen, squash eller annan skördesvinning genom vintern?

Relaterad: Ät billig: Bondegårdar i landet

(Bild: Tro Durand)