Hur man gör ugn-torkade Apple Chips

Apple-chips är en av mina favorittips, men eftersom jag inte äger en dehydrator tänkte jag aldrig på att göra dem hemma. Av en eller annan anledning trodde jag att torkningen av frukten i ugnen skulle ta en ovärderlig lång tid eller använda mer energi än det var värt, men det visar sig att skivad äpple skivor tar två timmar eller mindre för att omvandlas till skarpa, söta marker.

Jag var inspirerad av Emilys inlägg på fem användningsområden för äppelflis, som nämner att göra äppelflis i en ugn och styrdes av Emmas stolpe när man torkade frukt utan en dehydrator. Den grundläggande metoden är densamma: frukt läggs ut på pergamentfodrade bakplåtar och bakas vid låg temperatur i flera timmar tills det mesta av fukten har kokats iväg.

Jag bakade två oskämda äpplen, en skivad hel med en mandolin, den andra kärnade med en melonbollare och skivades med en mandolin i ¼-tums ringar. (En bredare mandolin hjälper till att göra snyggare skivor, med min smala Benriner, var jag tvungen att skära av sidorna av äpplet för att passa det.) Jag krydde inte dem med någonting – även om en liten kanel eller muskot skulle vara trevligt – bara lade skivorna i ett enda lager på bakplåtar fodrade med pergamentpapper och poppade dem i en 225 ° F ugn.

Efter en timme vände jag skivorna över. De kärnade ringarna var mycket skarpare än de uncored helskivorna, så de tog bara ytterligare 30 minuter i ugnen. Hela skivorna bakades i totalt två timmar. Efter att ha tagit spånen ur ugnen spred jag dem på trådkylare och när de var coola, packade de i lufttäta behållare (med en handfull snackad på omedelbart, förstås).

Var det här projektet värt det? Jag tror det, speciellt om du försöker hitta ett sätt att använda upp äpplen som är förbi deras främsta. Jag slutade bara med en liten behållare av chips, men om jag hade fyllt min ugn till kapacitet skulle jag ha gjort så många marker som jag vanligtvis köper i en påse, för mindre än vad jag normalt betalar. Dessutom är den superlöta, nästan karamelliserade smaken av dessa marker mycket bättre än den som köpts. Det här är ett bra litet söndagskokprojekt, när du känner för att vara i köket, men vill inte ta på något för inblandat.

Har du någonsin gjort äppelflis? Hur gör du det?

Relaterad: Hjälp! Jag är besviken med min dehydrator

(Bilder: Anjali Prasertong)