Hur man fryser och tina ris, Quinoa och andra hela korn

(Bildkredit: Kelli Foster)

För snabbare kvällsmåltider är förpackningar av fördelade kokta korn stashed i frysen ett av våra hemliga vapen. Ingen väntar på att ris eller andra spannmål ska laga mat medan dina middagskamrater snubblar hungrigt runt köket. Inget behov av att planera framåt. Inget behov av att göra mycket mer än att dra ett paket ur frysen och fortsätt med att göra måltiden.

(Bildkredit: Kelli Foster)

Fryskorn sparar dig tid

Frysning förkokta korn är en av de bästa tidsbespararna – och sanitetsbesparingarna – jag vet. Jag älskar absolut korn som brunt ris och farro med mina middagar, men deras långa matlagningstid innebär att när det kommer att skjuta vid slutet av dagen, slutar jag ofta att välja den mer omedelbara befrielsen av pasta eller vitt ris.

Nu gör jag ett stort parti korn när jag har tid, fryser den i två koppar delar och sedan har mycket korn att se fram emot i några veckor framöver. Om jag har lite färskt ris eller korn kvar efter en måltid kastar jag det i frysen också.

Vilka korn ska frysa

Varje helkorn kan kokas och frysta: Vitt eller brunt ris, korn, Farro, Vete bär, Råg bär eller bovete. Ännu mindre korn som quinoa eller hirs gör det bra.

Hur man fryser spannmål

Jag brukar frysa kornen i ett tunt, platt lager i tätbara plastpåse. Dessa tar upp mindre utrymme i frysen och hjälper även kornen att tina lättare senare – inga isblock kvar i mitten medan utsidan är redo att äta.

(Bildkredit: Kelli Foster)

Hur man tina frostkorn

Du kan använda frusna korn direkt från frysen – du behöver inte tina i kylskåpet först. I själva verket kan tina kornen i kylskåpet först göra vissa korn lite alltför mjuka och gummy; De är bäst när de används rakt från frysen.

Tina snabbt korn innan du äter i mikrovågsugnen eller på spisen. Överför kornen till en mikrovågssäker skål eller en liten kastrull och strö en matsked eller två vatten över toppen. Täck skålen eller pannan, sedan mikrovågsugnen i 1 minuts burst tills den är uppvärmd, eller placera kastrullen över låg värme tills den värms upp. Om du värmer kornen på spishällen, var noga med att röra kornen några gånger när de värmer så det finns ingen klibbning.

Du kan också lägga frusna korn direkt till soppor och stekpannmål; tillsätt några extra minuter till den totala tillagningstiden.

Bästa sätten att använda frusna spannmål

Strukturen hos dessa korn är nästan identisk med den för färskt kokta korn, och du kan använda dem på samma sätt. Jag gillar frusna korn bäst för att gå in i saker, som i en soppa eller gryta, kastade med en sallad, som bas för kornskålar med en sås, och så vidare. Du kan också äta kornen som egen skål – jag gillar särskilt att kasta kornen med lite smör eller smaksättande olja och sprinklad malet örter över toppen.

På vilket sätt To Freeze and Defrost Grains

Dela kornen i fryspåsar: Använd en mätkopp för att dela kornen i dina fryspåsar eller behållare. Dela kornen i enlighet med hur mycket du vanligtvis använder för dina recept. om du inte är säker på hur du ska använda kornen, frys dem i 1-kopp eller 2-kopps portioner. Detta ger dig mångsidighet i hur du använder dem. “Src =” https://atmedia.imgix.net/f1d0a8b8362605e266ecf8a939926737826c3f69?w=160&h=160&fit=crop “>

Märka påsarna: Märk varje väska med typ av korn, delbeloppet och datumet. “Src =” https://atmedia.imgix.net/1eeccb10be209b97a05ddc1bd224c05b70a37bbe?w=160&h=160&fit=crop “>

Hur man gör fram och fryser eventuell korn

Vad du behöver

Ingredienser
Okokt vitt ris, brunt ris, korn, quinoa, vete bär, bovete, hirs eller bulgurvete
Vatten eller buljong, för matlagning
Salt att smaka

Utrustning
Bakplåten
Mätglaset
Zip-top fryspåsar eller andra frysbehållare
Vakuumtätare, tillval
Permanent markör

Instruktioner

  1. Koka kornen: Koka ditt korn som vanligt, använd samma mängd vätska som vanligt och laga mat tills kornen är ömma. Om du fortfarande har vätska i pannan efter tillagning, dränera vätskan.
  2. Kall kornen: Kör ett bakplåt under kallt vatten. Häll av vattnet, men torka inte – det här hjälper till att hålla kvar kornet som stannar när de torkar. Sprid kornen i ett jämnt lager över bakplåten och kyla i ca 10 minuter tills de har svalnat till rumstemperatur. (Var noga med att kyla eller frysa kornen så snart de är kalla för att undvika risker för livsmedelssäkerhet.)
  3. Dela kornen i fryspåsar: Använd en mätkopp för att dela kornen i dina fryspåsar eller behållare. Dela kornen i enlighet med hur mycket du vanligtvis använder för dina recept. om du inte är säker på hur du ska använda kornen, frys dem i 1-kopp eller 2-kopps portioner. Detta ger dig mångsidighet i hur du använder dem.
  4. Tryck ut så mycket luft som möjligt och täta: Ju mer luft du kan klämma ut, desto längre kommer dina korn att behålla utan att utveckla frysfrost. Om du har en dammsugare, är det dags att använda den.
  5. Märka påsarna: Märk varje väska med typen av spannmål, delbeloppet och datumet.
  6. Frysta kornen i upp till 3 månader: Stacka påsarna ovanpå varandra och frys ihop. Frysta korn kommer i allmänhet att hålla i ungefär 3 månader innan man börjar utveckla frysfrost. korn kommer att hålla längre om det är vakuumtätat.
  7. Använd de frusna kornen: Korn behöver inte tinas innan de används. upptining kan ge vissa korn en gummy textur. Det finns tre sätt att använda eller värma de frysta kornen:
  • Tillsätt korn direkt till soppor och stekpannor: Öka tillagningstiden med några minuter så att kornen kan återuppvärmas.
  • Varma korn i mikrovågsugnen: Överför kornen till en mikrovågssäker skål eller annan behållare och strö en matsked eller två vatten över toppen. Lossa löst. Varm i 1 minuters inkrement, rör om i mellan, tills kornen är heta.
  • Varma korn på spisen: Överför kornen till en liten kastrull och strö en matsked eller två vatten över toppen. Rör ofta när kornen är varma och tillsätt en annan matsked eller två vatten efter behov för att hålla kornet kvar eller sticka på botten.