Hur Ali Maffucci Inspiralized hittar hennes morgoninspiration

(Bildkrediter: Melanie Rieders)

Välkommen till Kitchns serie Min Superpowered Morning, där vi visar dig hur intressanta människor använder sin morgonrutin för att hjälpa dem att bränna resten av dagen.

Ali Maffucci, den passionerade kraften bakom Inspiralized veggie noodle-rörelsen, har idag mycket mer än zoodles på hennes tallrik. Förutom att hon regelbundet bloggar för att följa med sitt hemgrävd spiraliserande samhälle är hon en första gången mamma till 7-månaders Luca och hon släppte också sin tredje cookbook – Inspiralized & Beyond – förra månaden. Som om det inte var tillräckligt, är den här senaste kokboken första gången Ali går ut ur sin form och lägger till några icke-spiraliserade recept till blandningen, för att verkligen återspegla hur hon äter dag för dag.

Vi höll på med Ali för att prata om hennes “nya normala” morgonrutin, varför hon är glad att hon aldrig lyssnade på den allra första bokredaktören hon pratade med och hur hon får det hela gjort.

(Bildkrediter: Melanie Rieders | Kitchn)

Du avslutade ditt företagsjobb i 2013 och nästa dag började blogga om spiralisering – var kommer den enheten att komma ifrån?

Jag hade definitivt en stor passion när jag fick reda på om spiraliserande; Jag blev besatt av det (så dumt som det låter). Den passionen är vad som driver mig till denna dag. Jag tror verkligen att spiralisering är ett bra sätt att äta hälsosamt.

Jag är också mycket influerad av rollemodeller i min familj: Min pappa är entreprenör, min farfar var entreprenör, min mammas far var entreprenör och min man är en entreprenör. Jag har sett så många människor i mitt liv gör det, så jag visste bara att jag kunde få det att fungera!

Vår sons namn är Luca Leo Cerda. När vi valde hans mellannamn tänkte jag Du vet vad som skulle vara riktigt coolt? Om vi ​​gjorde hans initialer LLC, eftersom Lu och jag båda äger LLCs. Jag är också en stor Leonardo DiCaprio fan, så omedvetet kanske så är det hur det hände!

Din tredje kokbok, Inspiralized & Beyond, kom precis ut i maj. När hittar du den bästa tiden att skriva?

Jag skulle säga att den bästa tiden för mig att skriva är första på morgonen. När jag skrev boken kunde jag inte ens titta på min e-post eller sociala medier innan jag utförde en viss mängd arbete. Jag är stor i tidspärr när jag behöver göra stora projekt. Du kan inte göra något annat – inte ens kontrollera din e-post eller telefon. Det hjälper verkligen att hålla dig på rätt spår. Jag använder Google-kalender för att blockera hela min dag – det är enkelt. Och jag färgkod som galen!

Ett inlägg som delas av INSPIRALIZED (@inspiralized) on

Vad är du mest upphetsad med den här nya boken??

Jag är upphetsad eftersom det är en återspegling av hur jag har ätit hela tiden. Självklart äter jag inte spiraliserad 100 procent av tiden. När jag skulle posta något som en smoothie skål eller quinoa skål till lunch på Instagram, skulle folk fråga efter receptet. Men jag ville förstås vara sann vid att vara den ultimata resursen för spiralisering och ville inte luddiga den. Jag skulle alltid få DM eller meddelanden och jag kände nästan som att jag kortade min publik.

Så den här boken är en total reflektion av hur jag äter – ibland spiraliserad, och ibland inte. Det har emellertid samma tema att göra grönsaker smaka bra och hitta hälsosamma sätt att göra dina favoriträtter med grönsaker. Jag har definitivt böjt mina kreativa muskler i den här boken mer än någonsin.

(Bildkrediter: Melanie Rieders)

Så, hur ser din typiska morgonrutin ut?

Jag hade en baby för sju månader sedan, så det ser definitivt ut annorlunda. I grund och botten på en typisk morgon vaknar barnet klockan 6 på min man och jag kommer in i plantskolan, ta Luca och ta honom i sängen. Jag ska sköta honom och vi leker i 30 minuter. Jag älskar den tiden – det är bara tre av oss.

Vid klockan 6:30 går jag ut ur sängen, tvättar upp och börjar min dag. Jag brukar ha varmt vatten med citron och sedan kaffe. Sedan sätter jag mig ner och tittar på min lista för dagen. Jag går igenom dagen och gör mina prioritetslistor. Jag tror på att planera dina prioriteringar och inte prioritera ditt schema.

Klockan 7:30 gör jag frukost för de tre av oss. Vi gör något som heter baby-ledad avvänjning, så Luca äter faktiskt samma sak som vi gör. I morse hade vi grekiska yoghurtskålar med kokosnöt och jordnötssmör och banan. Sedan går min man ut genom dörren runt 8 a.m. Luca går ner för sin första tupplur och det är runt den tid som min barnfamilj kommer och när min officiella arbetsdag börjar.

Du uppnår så mycket under den tiden!

Du lär dig att vara väldigt resursfull och tidsbesparad när du är en mamma.

(Bildkrediter: Melanie Rieders | Kitchn)

Tankar på snooze-knappen?

Vår väckarklocka är barnet! Vi har inte ens en väckarklocka längre. Jag antar att babyskärmen är den nya väckarklockan för oss.

Vad brukade morgonen tycka om när de var mer om dig?

Jag brukade vakna och klara sig på olika sätt. Jag brukade göra mig redo som om jag faktiskt gick in i ett kontor, så jag skulle göra mitt hår och lägga på lite smink (som egentligen bara var pannagel och under-eye-concealer!). Jag skulle ta mer tid att svara på sociala medier och ha en mer lat morgon. Jag gillade aldrig mina morgon att vara superplanerad eftersom det skulle vara för stressigt.

Jag brukade alltid göra en sak för mig. Det tar bara 20 till 30 minuter, och det skulle vara något enkelt som att sortera genom en låda för att få mig att känna mig mer organiserad under dagen. Det låter konstigt, men jag brukade göra det varje dag och det skulle bara lugna mig för dagen! Nu är morgnar definitivt mer regementerade eftersom jag har så lite tid att få mer gjort.

Innan barnet skulle jag vakna klockan 6 och träna varje dag, så det är förmodligen den största förändringen.

(Bildkrediter: Melanie Rieders | Kitchn)

Vilken typ av träning?

Jag älskar att spinna. Jag har faktiskt en Peloton cykel i min lägenhet i Jersey City. Jag skulle säga att det är den största skillnaden. Nu när barnbarn kommer, har jag försökt få träningen från 8:30 till 9 a.m .. Det får mig att känna mig riktigt bra och föryngrad för dagen och det ger mig energi.

Är du en kaffeperson?

Jag gör samma sak med mitt kaffe varje dag. Min man brukade arbeta bredvid Brooklyn Coffee Roasters. Hans kontorslokal förändrats, men vi köper fortfarande sina bönor online och slipar dem själva. Jag satte bara mandelmjölk i den. Eftersom jag ammar har jag bara en kopp – kanske två om det är en riktigt dålig dag.

(Bildkrediter: Melanie Rieders | Kitchn)

Har du några livräddande morgontrickor?

Ge dig själv 10 minuter att titta på din att göra-lista. Innan jag gjorde det regelbundet fann jag att jag skulle spendera en timme som bara försökte starta min dag. Nu har jag funnit att inställningen 10 minuter åt sidan för att schemalägga min dag ute hjälper mig att spara så mycket tid.

Hur skulle du beskriva dina morgnar i ett ord?

Lagarbete! Det är definitivt samarbete. Min man och jag handlar i halvtimmeblock så vi kan både uppnå det vi behöver i tid. Trots att jag inte arbetar i företagsamerika längre behandlar jag fortfarande min dag som om jag gör det och min man respekterar det.

(Bildkrediter: Melanie Rieders | Kitchn)

Har du en gå till frukost?

Jag gör mycket havre! Sedan jag ammar är havre verkligen bra för laktation, så jag har havregryn med nötsmör och blåbär och bananer, eller krossade hallon, blåbär och nötsmör för en PB & J havregrynskål. Min son älskar verkligen bananmuffins också. Jag gör dem med banan, linfrö och ägg. Endast tre ingredienser!

Ett inlägg som delas av INSPIRALIZED (@inspiralized) on

Vad är din favorit frukostmat att spiralisera?

Jag älskar att göra pannkakaägg – det finns ett recept på det i min nya kokbok. Du lägger ägg i en arkpanna och spiraliserar sedan grönsaker och kastar dem. När du har bakt det kan du skära ägget i små rutor och servera dem med engelska muffins eller rostat bröd. Jag älskar Kite Hill mandelgräddeost med denna måltid. Det är en vegansk gräddeost av mandel och det hjälper till att göra en otroligt hälsosam frukostmacka.

Finns det några frukosttrender är du helt över?

Jag hatar att säga detta, men avokado toast! Jag kommer fortfarande att njuta av avokado toast, men det måste vara något speciellt. Jag kommer inte bara göra en bit rostat bröd med avokado på den längre. I min bok har jag något som kallas potatis toast; Det är en skivad russet potatisrunda med mashedgrön ärta och avokado på toppen. Och sedan lägger jag på det med ett ägg och några rädisor. Det är den avokado toast jag ska göra!

Vad tycker du att “nästa stora sak” är i oväntade matbyten?

Jag tror att ersättning av wonton eller vårrulleomslag med grönsaker kommer att bli stor. Jag har ett recept i min nya bok för en zucchini fläskdumpling och den är formad precis som en dumpling.

(Bildkrediter: Melanie Rieders | Kitchn)

Nuförtiden kan hemkockar köpa färska eller frusna spiraliserade grönsaker direkt i mataffären, när det bara för några år sedan inte var fallet! Vad har det varit för att du ska se spiraliseringsrörelsen bli så vanlig?

Det är verkligen, verkligen otroligt! Jag ler varje gång jag ser dem i en mataffär, frusen eller tidning. När jag började Inspiralized visste jag att jag ville skriva en kokbok. Jag tog min idé till en bokredaktör och han sa att spiraliseringen var för nisch och skulle aldrig vädja till massorna eller gå väldigt långt. Han sköt bara ner det helt, så nu när jag ser det är jag så glad att jag inte slutade där när han gav mig det rådet! Om jag hade lyssnat på bokredigeraren skulle jag inte vara där jag är idag.

Läs mer om Inspiralized

Kolla in Ali’s hemsida och cookbooks och följ med henne på Instagram.